Programajánló

2023.07.19. 12:45

Gyógyító, ehető és fűszernövényekről szól a soron következő hétvége a Nagyerdei Állatkertben.

Hagyományteremtő szándékkal szervezi meg az első Herbanapokat a Zoo Debrecen, a részletekről szerdán volt szó a Nagyerdőn.

Mezősi János kertészetvezető a szerdai sajtótájékoztatón ismertette a részleteket

Forrás: Czinege Melinda

A program július 22-én és 23-án az intézmény botanikai gyűjteménye és közreműködő partnerei segítségével kalauzolja el az érdeklődőket a gyógy-, fűszer- és ehető növények világába – összegzett Mezősi János kertészetvezető.

Elmondta, hogy a nagyközönség most először találkozhat majd Debrecenben Halmos Mónika fitoterapeutával, füvesasszonnyal, aki az ehető virágokon, gyógy- és fűszernövényeken keresztül mutatja meg a minket körülvevő növényvilág csodáit. 

A szakembert az író-olvasótalálkozón keresztül közelebbről is megismerheti a közönség, emellett dedikálásra is lehetőség nyílik majd. Családi szenzoros illatfelismerő játékra hív az Illatkert, a Gyermekkuckóban pedig saját illatzsákot készíthetnek a kisebbek. A kétnapos találkozón kandírozott és szárított virágokkal, sőt, virágos palacsintával is várnak a szervezők. 

A programokról, melyek reggeltől délutánig várják az érdeklődőket, az állatkert közösségi oldalán lehet részletesen tájékozódni.

Debrecen zoo haon
Nem csak finom, látványos is volt az ízelítő, amit a sajtótájékoztató résztvevői kaptak
Forrás: Czinege Melinda

Mint elhangzott, a Herbanapok az állatkerti belépő mellett ingyenesen látogatható, a Samburu panorámaterasz területén megrendezendő program pedig csak kiinduló pontja egy nagy volumenű kezdeményezésnek, melyről később tájékoztat majd az intézmény.

SzD

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában