Panelprogram

2023.07.11. 11:54

Hatalmas az érdeklődés, de még lehet pályázni a debreceni panelprogramra

Nyílászárók és liftek cseréjére, valamint hőszigetelésre igényelhető támogatás.

Hőszigetelésre és nyílászárók cseréjére is igényelhető támogatás

Forrás: Napló-archív

Még ez év elején, Debrecen tervezett költségvetésének ismertetésekor tudhattuk meg, hogy a városvezetés szeretné újraindítani a panelprogramot, melyre összesen fél milliárd forintot különítenének el. Az önkormányzat közgyűlése február végén ezzel a keretösszeggel fogadta el az idei büdzsét, majd május 25-én a program részleteiről és elindításáról szóló előterjesztésről is döntöttek.

– A város gazdasági helyzete lehetővé teszi, hogy kormányzati vagy uniós támogatás nélkül is újraindítsuk a panelprogramot, mely mostanra gyakorlatilag leállt. De sok épület vár még megújításra. A költségvetésből fél milliárd forintot már félretettünk erre. Kötelezettséget vállalnánk arra, hogy a következő öt évben is folytatjuk ezt a programot, ha lehetőségeink engedik, akár magasabb összeggel – fogalmazott a másfél hónappal ezelőtti ülésen Papp László polgármester.

Már elérhető a felhívás

A panelprogram részleteiről a www.panelprogram.debrecen.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők. Támogatási kérelmet társasházak vagy lakásszövetkezetek nyújthatnak be projektenként legfeljebb 100 millió forint, illetve lakásonként maximum 750 ezer forintra. Az önkormányzati támogatás legfeljebb az elismerhető bekerülési költség 25 százaléka, a fennmaradó rész a pályázó által biztosított önerő. Az igényelt összegből a nyílászárók energia-megtakarítást eredményező cseréjét, a homlokzatok és födémek hőszigetelését, valamint a liftek energia-megtakarítást eredményező cseréjét támogatja a panelprogram. Fontos kitétel, hogy az első két cél csak együttesen, míg utóbbi együttesen ez előző kettővel és önállóan is pályázható.  

A felhívásra ez év végéig lehet pályázni, a kérelmeket beérkezési sorrendben, folyamatosan bírálják el a keretösszeg kimerüléségéig, de legkésőbb 2024. február 29-ig.  

Bekecs Sándor

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában