Programajánló

2023.06.19. 14:30

Lóerő és látvány – a legerősebb traktoroké lesz a főszerep Hajdúböszörményben

Idén is végigdübörögnek majd a lóerők Hajdúböszörmény utcáin

Forrás: Napló-Archív

Idén is megrendezik a Hajdúsági Expo, Mezőgazdasági és Ipari Kiállítás és Vásár, Hajdú Nemzetközi Traktorhúzó Verseny és Nemzeti Amatőr Traktorhúzó Bajnokság és Kelet-magyarországi Agrárfórum rendezvénysorozatot Hajdúböszörményben. 

Az „agrárium Forma1-én” színes programok várják a látogatókat augusztus 11. és 13. között, a részletekről június 19-én, hétfőn sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők.

Kiss Attila, Hajdúböszörmény polgármestere hangsúlyozta: a rendezvény nemcsak a vármegye vállalkozóinak, gazdáinak, földműveseinek kínál bemutatkozási lehetőséget, hanem a hajdúvárosok (Hajdúböszörmény, Hajdúdorog, Hajdúhadház, Hajdúnánás, Hajdúszoboszló, Polgár és Vámospércs) összefogását is fókuszba emeli.

Nemzetközi traktorhúzó mezőny

Ficsor László, a Hajdúböszörményi Traktorhúzó Egyesület elnöke emlékeztetett: a rendezvény már hagyománynak számít a településen, hiszen 23 éve – a járványidőszak kivételével – minden évben megtartották. Mint mondta, a pénteki nyitónapon a traktorkarneváli menet ismét végigvonul a város nagykörútján. Kiemelte: az esemény zászlóshajója a traktorhúzó verseny (Tractor Pulling), ami idén sem marad el. 

Összesen 20 csapat érkezik a városunkba, ez majdnem a duplája a tavalyi számnak. Érkeznek Hollandiából, Olaszországból, Dániából és Norvégiából, mellettünk hazai versenyzők is jelentkeztek. Augusztus 12-én, szombaton, és 13-án, vasárnap is lebonyolítjuk a nemzetközi verseny futamait, valamint mellette a hazai amatőr traktorhúzó bajnokságot

 – tudatta. Hozzátette, a verseny mellett a rendezvény komoly ipari, mezőgazdasági seregszemle is, a három nap alatt szakmai előadások, kerekasztal-beszélgetések, kiállítás, továbbá élelmiszeripari vásár várja majd a látogatókat.
A rendezvény tavaly 12 ezer látogatót vonzott a hajdúvárosba, a szervezők bíznak abban, hogy idén is legalább ennyien érdeklődnek majd a programok iránt. 

BBI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában