A kiváló munka elismerése

2023.06.25. 12:50

Két nyíracsádi pedagógus is elismerésben részesült a tanév lezárása után

Június utolsó szombatján a Hajdúdorogi Főegyházmegyéhez tartozó oktatási-nevelési intézmények pedagógusai gyűltek össze Hajdúdorogon, a pedagógusok tanévzáró búcsúján.

Horváthné Szabó Tünde gyógypedagógus munkáját Szent Gellért-díjjal ismerték el

Forrás: Kedves Zilahi Enikő

A Kocsis Fülöp metropolita által celebrált liturgiát követően díjak, oklevelek átadására került sor. Az elismeréseket azok a munkatársak kapták, akik több évtizedes pályafutásuk során bizonyították az oktatásban végzett kiváló munkájukat, személyes életükkel és hitéleti magatartásukkal pedig példát mutatnak közösségükben. A Hajdúdorogi Főegyházmegye fenntartásában működő intézmények pedagógusai közül a Szent Gellért-díj ezüst fokozatával tüntették ki a nyíracsádi Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola gyógypedagógusát, Horváthné Szabó Tündét is. A rangos díjat, amit a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia azzal a céllal alapított, hogy lehetőséget teremtsen a katolikus közoktatásban végzett kiemelkedő munka elismerésére, Kocsis Fülöp metropolita adta át.

Az év katekétája

Ugyanezen a napon a nyíregyházi Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán Simonné Czentye Anikó a nyíracsádi iskola hittanára vehette át az Év Katekétája díjat, melyet Kocsis Fülöp atya 2011-ben alapított a pap és civil hittanárok munkájának elismerése céljából. Simonné Czentye Anikó példaadó hitéletével, a hittanári pályán évek óta folyamatos számos rangos siker és országos versenyeredmény elérésével érdemelte ki az elismerést.

Kedves Zilahi Enikő

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában