Ünnepség

2023.06.13. 19:47

Kirobbanó formában: a cívisvárost méltatta debreceni bankfiókjában Csányi Sándor OTP-vezér - fotókkal

Az üzletember az OTP Bank Hatvan utcai régióközpontjának megnyitójára érkezett Debrecenbe.

Csányi Sándor, a társaság elnök-vezérigazgatója

Forrás: Molnár Péter

Tavaly októbertől idén májusig tartottak a debreceni hatvan utcai OTP korszerűsítési munkálatai, melynek keddi ünnepélyes átadóján a társaság elnök-vezérigazgatója személyesen vett részt.

Köszöntőjében úgy fogalmazott: egyedülálló, ahogy Debrecen és környéke Papp László polgármester irányítása alatt fejlődik. Kiemelte, hogy a Debreceni Egyetem is a legjobbak közé tartozik az országban, majd megjegyezte, mindez azért is lehetséges, mert az intézmény komoly innovációt épít be a gazdaságba. – Európa-szerte kiemelkedő ez a régió, az ipari parkok gazdaságban betöltött szerepe pedig egyedülálló lesz, a városnak 16 százalékos részesedése lesz tíz év múlva a magyar gazdaságban. Kitért a pénzintézet régiós szerepére is: 640 ezer ügyfél, közülük 92 ezer debreceni, csaknem 4 ezer kisvállalkozás 1300 közép-és nagyvállalat pénzügyeiről gondoskodnak.

Csányi Sándor, a társaság elnök-vezérigazgatója
Forrás: Molnár Péter

Elmondta, hogy a bank piaci részesedése lakossági és vállalati területen egyaránt jó, ma minden 3. lakáshitel és minden 2. megtakarítás OTP-s. Kitért a nemrég megköttetett üzbég megállapodásra, melynek jelentőségét az is mutatja, hogy a csaknem 40 milliós lakossága minden évben 6-700 ezerrel bővül, az ország politikailag stabil és növekvőben van a gazdasága. – A bank kirobbanó formában van, tizenkét országban vagyunk jelen, 24 bankot vásároltunk az elmúlt évtizedben és már öt országban mi vagyunk a legnagyobb bank – fogalmazott.

A debreceni OTP fejlesztéséről úgy vélekedett: indokolt befektetés volt a fiók korszerűsítése a növekvő lakosság és ipar, valamint fejlődő gazdaság miatt, céljuk pedig még jobban beépülni Debrecen és környékének gazdasági életébe.

Közös cél a gazdaság erősödése

Papp László polgármester először az OTP debreceni jelenlétét emelete ki, melynek – ahogy fogalmazott – a lehető legközvetlenebb szolgáltatásai számos helyen elérhetőek. Megjegyezte, hogy Debrecen és az OTP között hosszú évtizedekre visszanyúló kapcsolat áll fent.

Papp László polgármester
Forrás: Molnár Péter

– Egy dinamikusan fejlődő városban a pénzügyi szolgáltatások kérdésköre az egyik legmeghatározóbb terület. Debrecen üzleti-gazdasági központi szerepköréhez tökéletesen illeszkedik az OTP Bank stratégiája, részben a megújult fiókkal és azokkal a szolgáltatásokkal, amelyek városszerte elérhetőek – mutatott rá. Elmondta, hogy Debrecen dinamikus fejlődésben van, így 2020-hoz képest 2030-ra ötször nagyobb teljesítményt tud majd nyújtani. Mindez óriási hatással van az itt élők életére és az üzleti-gazdasági folyamatokra is óriási hatással lesz.

– Közös célunk, hogy a város és a régió gazdasága minden eddiginél erősebb legyen – fűzte hozzá végül.

Diszkréció és otthonosság

A Hatvan utcai bankfiók földszinti 800 négyzetmétere tavaly októbertől május végéig, a legújabb arculati és funkcionális sztenderd mentén újult meg a diszkréció és otthonosság jegyében. 

Barkó József, az OTP Bank Északkelet-magyarországi Régió ügyvezető igazgatója
Forrás: Molnár Péter

Üvegfallal zárt irodákat alakítottak ki a prémium ügyfélkörnek, és ezentúl még több digitális eszköz, két intelligens ATM és 9 tablet áll majd rendelkezésre. Az emelten 700 négyzetméteren a régióvezetés tevékenykedik a Pásti utcai bank épületének felújításáig – összegezte a fejlesztést Barkó József, az OTP Bank Északkelet-magyarországi Régió ügyvezető igazgatója. 

SZD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában