Elektromos autózás

2023.06.29. 11:30

Fizetőssé válnak az elektromos töltőállomások Debrecen belvárosában

Komoly bírságra számíthat, aki a DV Parking Kft. üzemeltetésében működő állásokat július 1-től parkolónak használja.

Mobilapplikáción keresztül fizethetünk

Forrás: Czinege Melinda

Kilenc debreceni töltőállomás lesz fizetős július 1-től, a változás részleteiről csütörtökön Nyikos István ügyvezető mondta el a legfontosabb tudnivalókat a Piac utca 28. számnál lévő töltőállomásnál.

A 2019-ben telepített elektromos töltőket mindeddig ingyenesen használhatták az autósok; a fizetőssé tétel nehéz döntés volt, amire az elmúlt időszak gazdasági eseményei miatt volt szükség

 – összegzett. 

Július 1-től az elektromos töltés Debrecenben percalapú és teljesítményhez kötött lesz, az alapdíj 9 forint percenként, ehhez számolják hozzá a felvette Kwh-t, aminek a bruttó összege jelenleg 250 forint. – Ennek a két tételnek az összege adja majd a kifizetendő díjat – tette hozzá Nyikos István. Fontos változás, hogy július 1-től a töltőn eltöltött időt 3 órában maximalizálja a társaság. A limitidő után 15 perc áll majd az autósok rendelkezésére, hogy elhagyják a töltőhelyet.

 Amennyiben ezt nem teszik meg, 10 ezer forint túlhasználati díjat kell fizetniük. – Az elektronikus fizetési rendszert úgy alakították ki, hogy ebben az esetben az adatok megadása után a maximális töltési időnek megfelelő összeget és a túlhasználati időt is zárolja majd a bank – hangsúlyozta az ügyvezető. Ezzel a DV Parking azt szeretné elérni, hogy a belvárosi töltőhelyek a lehető legrugalmasabban legyenek használhatóak.

Debrecen Nyikos István haon
Nyikos István, a DV Parking Kft. ügyvezető igazgatója
Forrás: Czinege Melinda

Alkalmazás kell a töltéshez

A fizetés egy erre a célra kialakított mobilapplikáción keresztül történik majd, amelyhez minden töltőállomást azonosítóval láttak el. A töltőfej mellett QR-kód található, ennek beolvasásával az alkalmazás néhány lépésből álló használati segítséget nyújt. 

Fontos, hogy az alkalmazásban pontos adatokat adjanak meg az autósok, mert az applikáció folyamatos e-mail üzenetekben tájékoztatja majd őket a töltés állapotáról.

 A töltést az e-toltesdebrecen.hu és a dvparking.hu oldalakról is el lehet indítani.

Debrecenben jelenleg 32 elektromos töltőállomás van, a változások a következő kilencre vonatkoznak: Piac utca 28. és 43., a Hatvan utca két töltőállomása, a Kálvin téren, a Péterfia utcán, a Bem téren és a Főnix Aréna mögött található állások.

SZD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában