Elsősegélynyújtás

2023.06.29. 10:08

Elsősegélynyújtókat toboroznak a Balatonhoz

A Balatonnál pihenőkre kellene vigyázni

Forrás: Illusztráció: MW-Archív

Fotó: Markovics Gábor

Tudsz elsősegélyt nyújtani, vizsgád is van, elmúltál 16? – akkor irány a Balaton! A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálata 2023-ban 19 strandon vigyáz a nyaralókra, napi 8 órában, továbbképzett elsősegélynyújtó fiatalokkal. Te lehetsz az egyik hős: még vannak szabad helyek, és nagy szeretettel várják a hajdú-bihari fiatalokat a is a szervezők – olvasható a Hajdú-Bihar Megye Vöröskereszt Facebook-oldalon.

Mint írják, megesett, hogy egy szolgálatra jelentkeztek fiatalok Hajdú-Bihar vármegyéből, majd olyan testhez állónak érezték a Balaton-parti szolgálatot, hogy még 4 turnust vállaltak. 

A szolgálathoz fontos a megbízhatóság, felelősségtudatosság, de abban is bízhat az ifjú önkéntes, hogy e helyen jól érzi majd magát. A résztvevők ugyanis nem csak adnak, kapnak is: többek közt tudásfrissítő és a balatoni szolgálatra felkészítő tréningen vesznek részt, és természetesen szállást, napi háromszori étkezést, folyadékot kapnak, és visszatérítik az útiköltségüket. S ott a pótolhatatlan látványt és élményt nyújtó Balaton mind a szolgálat, mind a pihenés óráiban.

Az elmúlt 16 éveben a szolgálatban 5 ezer 600 önkéntes segítségnyújtó összesen 50 ezer 4 esetet látott, és többször mentettek már életet is a fiatalok a balatoni strandokon. Csatlakozz ehhez az elsősegély-lánchoz! A jelentkezőknek a következő linken megnyíló online felületen kell regisztrálniuk: https://forms.gle/PjiKgxgiyr72z9yeA .

HAON

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában