Átalakítás

2023.06.23. 17:00

Bontják a Barnevált: tizenöt gép dolgozik rajta – fotókkal!

Válogatják, szortírozzák, darálják a sokezernyi köbméter törmeléket, hogy újrahasznosítható legyen.

Előrehaladott állapotban a bontás

Forrás: Kiss Annamarie

Tíz-tizenöt nagygép dolgozik naponta azon, hogy az egykor jól menő debreceni baromfifeldolgozó-üzemet, a Barnevált nyomtalanul eltüntessék. A Diószegi úti telephelyen minden üzemcsarnokot lebontanak és a tervek szerint decemberre teljesen megtisztítják az 53 ezer négyzetméteres területet. A korábban élelmiszerüzemként működő telep jelenlegi tulajdonosa Markovits László, portálunk megkeresésére elmondta, január elején kezdték a bontást, most az épületek szerkezete van soron, illetve folyamatosan válogatják, szortírozzák, darálják a sokezer köbméternyi törmeléket. 

Hangsúlyozta, arra törekszenek, hogy minél kevesebb anyagot kellejen végleg szemétnek nyilvánítani; a mostani szelektálási folyamattal az itt keletkezett bontási hulladékok 95 százaléka újrahasznosítható.

Lakóövezetté válik

Ahogyan arról korábban beszámoltunk az egykori ipari terület lakóövezetté válik majd a jövőben. A közművesítés várhatóan 2024-ben indul el, ám arról egyelőre egyeztetnek az önkormányzattal, hogy a lakóingatlanok építése pontosan mikor kezdődhet meg. 

Az önkormányzatnak van egy elképzelése a Vágóhíd utca hosszú távú fejlesztéséről, ennek részleteit kell összesimítani a mi terveinkkel

 – mondta Markovits László. Hozzáfűzte: a csütörtöki tárgyaláson is haladtak előre.

Az év végéig tartó munkálatoknál a zaj és a por elkerülhetetlen tényező; a debreceni üzletember kiemelte, igyekeznek a lehető legkisebb környezeti terheléssel dolgozni, az eddig hozzájuk eljutó lakossági panaszokra reagáltak, a helyzetet orvosolták.

HaBe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában