Kedvezmények a debrecenieknek

2023.05.10. 17:20

Népszerű a Debrecen Városkártya

Több mint 50 debreceni elfogadóhely nyújt kedvezményt a kártyatulajdonosoknak.

Fazekas Lajos, az Aquaticum Debrecen Kft. ügyvezetője és Papp László, Debrecen polgármestere

Fotó: Kiss Annamarie

– Rendkívül népszerű az országban elsőként (2020-ban) bevezetett okos-személyigazolvány alapú Debrecen Városkártya; eddig több mint 20 ezren váltották ki – mondta Papp László polgármester szerdai sajtótájékoztatóján az Aquaticum Termálfürdőben. Mint megtudtuk, a cívisvárosban több mint 50 elfogadóhely biztosít kedvezményt a kártyatulajdonosoknak, melyek sora május 15-ével az Aquaticum Termálfürdővel bővül. 

Ez egy indentitásképző kártya, melynek a célja a városhoz való kötődés erősítése, illetve, hogy a Debrecenben lévő szolgáltatásokat kedvezményesen vehessék igénybe a lakosok. A városkártya tulajdonosok a termálfürdőben a felnőtt, diák és nyugdíjas egyszeri belépőjegy árából 15 százalékot, míg a bérlet árából akár 33 kedvezményt is kaphatnak

 – fűzte hozzá a polgármester.

városkártya, Debrecen, Haon, kedvezmény
Forrás: Kiss Annamarie

Fazekas Lajos, az Aquaticum Debrecen Kft. ügyvezetője hozzátette: a termálfürdő vendégeinek közel 75 százaléka debreceni, tehát egy széles kört érint ez a kedvezmény. Az ügyvezető emlékeztetett, a Nagyerdei Strand elsőként csatlakozott a Debrecen Városkártya programhoz, mely továbbra is engedményeket nyújt a tulajdonosoknak. 

Ennek kapcsán hangsúlyozta, ezen a héten látott napvilágot, hogy országszerte 40 százalékos emelést hajtanak végre a fürdőszolgáltatók, az Aquaticum Debrecen azonban a várossal közösen ebben is nagyon mértéktartó volt, hiszen összességében az éves jegyáremelés mindössze 15 százalékra tehető.

Papp László bejelentette azt is, hogy az egyébként május végén lejáró kártya érvényességét a 3 évről 10 évre hosszabbíthatják meg. 

Mivel sokan használják a Debrecen Városkártyát, s szeretnénk a megújítási procedúrától megkímélni a lakosokat, ezért a májusi közgyűlésen szavazunk a városkártya érvényességének meghosszabbításáról 2030-ig

 – hangsúlyozta a polgármester.

PTZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában