Jubileum

2023.05.18. 11:10

Két évtizede énekelnek töretlenül a hajdúsámsoni népdalkör tagjai

A napokban a Muskátli Népdalkör 20 éves fennállásának évfordulóját ünnepelték a helyiek a városi múzeumban.

A jubiláló Muskátli Népdalkör

Forrás: Dandé Melinda

– Köszönöm a Muskátli Népdalkör minden egyes tagjának és vezetőjüknek, hogy odaadó és hűséges munkájukkal öregbítik településünk hírnevét színvonalas fellépéseikkel – hangsúlyozta ünnepi köszöntőjében Antal Szabolcs polgármester.

Az ünnepséget megtisztelte Tasó László országgyűlési képviselő is, aki megosztva gondolatait hangsúlyozta, hogy a népdalkör 20 évvel ezelőtt alapítva, meghatározó szerepet játszott a népi hagyományok ápolásában, emelve ezzel a kulturális örökségünk jelentőségét.

A csoport 2003 februárjában alakult a Mozgáskorlátozottak helyi szervezete és a művelődési ház együttműködésével. Fennállásuk óta szép sikereket értek már el, több kiváló és arany minősítést szereztek a KÓTA és Vass Lajos Szövetségben egyaránt, Hajdúsámson Város Önkormányzata Közművelődési Díjával rendelkeznek, 2013-ban elkészült harmadik lemezük.

Vezetőjük, Hajduné Hőgye Zsófia, a citerakíséretet a csoportvezető és tanítványai biztosítják. Állandó résztvevői a Ligetaljai Napoknak, az Aradványpusztai falunapnak, a Nyíradonyi Népzenei Találkozóknak, jó kapcsolatot ápolnak és példaképnek tekintik az 50 éve működő Nyíradonyi Pávakört.  

Dandé Melinda

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában