Tartalmas programok

2023.05.08. 11:36

Román Nemzetiségi hetet tartottak a körösszegapáti általános iskolában

Évek óta hagyomány az iskolában ez a rendezvény, melyet rendszerint a tanítási év befejezésének közeledtével tartanak meg.

Forrás: iskola-archív

Tartalmas, ismeretekben és élményekben gazdag hetet tudhatnak maguk mögött a település iskolájának tanulói. Az gyerekek a nemzetiségi héten román nyelvet is tanultak, megismerkedhettek a határon túli szomszédos nép történetével, végül számot adhattak a megszerzett tudásukról.

Forrás: iskola-archív

A nemzetiségi hét programját a szervezők a különféle korosztályoknak megfelelően és változatos feladatokból állították össze. Volt rajzverseny, ahol meseillusztrációkat kellett készíteni és helyesírási feladatok is. A diákok meglátogatták a település legújabb létesítményeit, ismerkedtek román ételekkel, és megismerkedtek a helyi ortodox templom történetével. A templomban Sorin Muresanu ortodox tisztelendő fogadta a csoportokat. A feladatok teljesítése után Sáfrányné Berényi Mária tanítónő, a verseny szervezője és Csüry Dávid tanár értékelték a nemzetiségi héten elért eredményeket. A verseny megrendezését a helyi román önkormányzat támogatta. 

Vmirjáncki József

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában