Mesés dekoráció

2023.05.26. 10:23

Debreceni gimnazisták munkája díszíti a Gyermekgyógyászati Klinika röntgenhelyiségét

Népmesei alakok és történetek elevenednek meg a röntgenfelvételező helyiség falain.

Forrás: unideb.hu

Magyar népmesék alakjait és történeteit ábrázoló falfestések díszítik mostantól a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika röntgenfelvételező helyiségének falát. A népmesei motívumok segíthetnek, hogy a gyermekek a vizsgálat közben is otthonosan érezzék magukat.

Közösségi szolgálat keretében a Kós Károly Művészeti Szakgimnázium tanulói készítették a dekorációt a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika épületében lévő röntgenfelvételező helyiségben.

Gyermekgyógyászati Klinika, Debrecen, röntgen, Magyar népmesék, falfestés, dekoráció, Kós Károly Művészeti Szakgimnázium
Forrás: unideb.hu

Az alkotásokkal az volt a klinika célja, hogy oldják a helyiségben vizsgált gyerekek szorongását, a kis betegek otthonosabb környezetben érezhessék magukat – olvasható az unideb.hu oldalon.

A tervezéstől a kivitelezésig a teljes munkát a szakgimnázium tanulói végezték, a motívumok a Kecskeméti Rajzfilmstúdió alapítója, Mikulás Ferenc hozzájárulásával készültek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában