Jó hír a gyerekeknek

2023.05.17. 17:32

Új sószobát kapott egy debreceni óvoda

Új rekreációs helyisége lett a debreceni intézménynek.

A gyerekek birtokba is vették

Forrás: Czinege Melinda

Sószobát avattak szerda délután a debreceni Faragó Utcai Óvodában tartott gyermeknapi ünnepség keretében. A Faragó Utcai Óvoda Gyermekeiért Alapítvány támogatásával felújított sószoba átadóján Szaniszlóné Zöld Ágnes intézményvezető elmondta, szülői kezdeményezésre az óvoda alapítványa szervezett egy bált, és annak a bevételéből jött létre a sószoba.

Több milliárd forintot fordítottak óvodákra

Barcsa Lajos alpolgármester is részt vett az eseményen, aki a helyszínen kiemelte: láthatóan jól van menedzselve az óvoda – többek közt ezt a közösség is megerősíti. Ha egy szülői közösség össze tud fogni annak érdekében, hogy egyfajta infrastrukturális fejlesztést hajtsanak végre egy intézményben, az igazán példaértékű. 

Forrás: Czinege Melinda

– A debreceni önkormányzat is jó gazdája a helyi óvodáknak: 33 óvoda önkormányzati fenntartású a városban, és ebből már 18 intézményben végeztünk felújítást, egy újat pedig építünk. Ha mindezt számításba vesszük, egyrészt magára a felújításokra több mint 3 milliárd forintot fordítottunk, ezenkívül az új óvoda építésére 750 millió forintot szántunk:

összességében több milliárd forintot költöttünk az intézményekre.

– De soha nem elég, így csak köszönetet tudunk mondani szülőknek: ilyen összefogó közösséget kívánunk minden óvodának! – emelte ki. 

NE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában