Átadó

2023.05.17. 15:24

Hajdúszovát fejlődik: a település most egyenesen hármat húzott

A Magyar falu program támogatásából térkőjárda, belterületi út és útalap is épült a községben.

Három pályázati projektet zártak le Hajdúszováton

Forrás: Lévai Péter-archív

Amióta a kormány meghirdette a vidéki települések fejlesztését támogató Magyar falu programot, Hajdúszovát minden évben él a lehetőséggel, erről Váradi Jenő polgármester számolt be a Haonnak. Mint mondta, az első évben nagy sikerrel zártak, és bár a következő esztendő nem hozott akkora átütést, nem keseredtek el, pályázataikat időről időre benyújtották. Jól is tették, tavaly ugyanis ismét örömhír érte a települést. 

Az elmúlt évben több pályázatot nyertünk el, melyek közül három beruházás már meg is valósulhatott

 – szögezte le. A térkőből készült járda, a belterületi út, és a temetői útalap beruházását május 17-én, szerdán hivatalosan is átadták.

Váradi Jenő (balról) és Bodó Sándor országgyűlési képviselő a szerdai átadón
Forrás: Lévai Péter-archív

Váradi Jenő elmondta: térkőből az Árpád Fejedelem utcán 214 méteren egy méter széles utat alakítottak ki, ez a projekt 6 millió forintba került; a temetőhöz vezető utat leaszfaltozták 7 millió 500 ezer forintból, végül pedig a temető területén a sírok között útalapot készítettek 4 millió forint értékben.

A temető területén a sírok között útalapot készítettek 4 millió forint értékben
Forrás: Lévai Péter-archív

A polgármester szerint nagy lehetőséget jelent a Magyar falu program Hajdúszovátnak, és a hozzá hasonló kistelepüléseknek. – Ha a Magyar falu program nem lenne, akkor nem tudtunk volna felújítani több utcát, nem lenne községi játszóterünk, nem lenne a kerékpárút felújítva. Azt gondolom, hogy nagyon jó lehetőség, a településünknek sokat jelent ez a támogatás – fogalmazott.

Nincs megállás, van még elképzelés

A település első embere kitért arra is, hogy a jövőben milyen fejlesztési elképzeléseket valósítanának meg Hajdúszováton. Mint mondta, jelenleg is vannak elbíráslásra váró benyújtott pályázataik a Magyar falu programban.

 Az Árpád Fejedelem utcában szeretnénk még további 250 méter hosszan térkőjárdát építeni, hiszen akkor az elérné a temető bejáratát, a temetőben pedig szeretnénk az útalapot leaszfaltozni

 – mondta el, és hozzátette azt is, amint akad olyan pályázat, egy helyi szolgálati lakás tetőszerkezetének felújítására is benyújtják az igényt.

Az Árpád Fejedelem utcában szeretnének további 250 méter hosszan térkőjárdát építeni
Forrás: Lévai Péter-archív

BBI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában