Riport

2023.05.17. 12:14

Zajlik a Széchenyi utcai parkoló bővítése és felújítása Debrecenben – fotókkal

Mintegy 12 millió forintot fordít a terület felújítására és bővítésére a DV Parking.

Aszfaltozott bevezető út épül és megerősítik a zúzottkő-réteget

Forrás: Czinege Melinda

Javában zajlik a debreceni Széchenyi utcai kavicsos parkoló felújítása és bővítése. A DV Parking Kft. beruházásában mintegy 12 millió forintot fordít a terület rendbetételére. A kivitelezés ideje alatt a parkolót csak időszakosan és részben zárják el a gépjárműforgalom elől.

A fejlesztés során egy 6 méter széles és 30 méter hosszú, szilárd burkolatú bevezetőutat kap a terület, amely megakadályozza, hogy esős időben a parkolóból kihajtó autósok sarat hordjanak fel a Széchenyi utca aszfaltjára. Emellett megerősítik a jelenlegi zúzottköves réteget, valamint az eddigi 300 helyett 360 várja majd a parkoló autósokat.

A debreceni lakosok örülnek a parkoló felújításának

A munka már elindult, keddi helyszíni szemlénk alkalmával a munkálatok fotózása mellett az arra járókat is megkérdeztük, mit szólnak a ráncfelvarráshoz.

Örülök, hogy végre kicsit rendbe teszik ezt a parkolót. Rengeteg a kátyú benne, ami az óvatlan sofőröknek akár váratlan problémát is okozhat

– fogalmazott egy nő, aki épp kifelé hajtott.  – Ha a városba jövök, mindig itt parkolok. Úgy gondolom, ha már fizetős parkoló, illik olyan állapotba hozni, hogy ne kelljen végig sárban gyalogolnunk, mikor a kocsitól elmegyünk és vissza – mutatott körbe Kujbus Erzsébet helyi lakos. Kérdésünkre még elmondta, elégedett a városi parkolási rendszerrel, a fizetős parkolókban az esetek többségében mindig talál szabad helyet, bár a Széchenyi utcait ez esetben kivételnek tartja, így örül, hogy a felújítás mellett bővítik is további férőhelyekkel.

Kujbus Erzsébet
Forrás: Czinege Melinda

 Az előbbiekkel kicsit ellentétes véleményen volt Blanka és Attila. Tapasztalataik szerint itt mindig találnak szabad helyet és a belváros más pontjai azok, amelyeknél ritkábban járnak szerencsével. 

Örülünk, ha vannak elérhető parkolóhelyek és ezek számát bővítik, viszont  jól jönne néhány fa, ami árnyékot vet, ugyanis nyáron nagyon meleg szokott itt lenni

 – jegyezte meg Blanka. 

BS 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában