Debreceni Egyetem

2023.05.12. 13:36

Fogatokkal, hintókkal vonultak végig a sárgulók Debrecenen – fotókkal, videóval

Az egyetem tradicionális hallgatói programsorozata pénteken a leglátványosabb eseményéhez érkezett.

Megtartották a hagyományos sárgulást Debrecenben

Forrás: Czinege Melinda

A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási, valamint a Gazdaságtudományi Kar több mint ötszáz végzős hallgatója negyvenhárom fogaton és hat hintón vonult be Debrecen főterére, majd az Egyetem térre.

– Az egyetem egyik legnemesebb hagyományát őrzik a sárguláson részt vevő diákok, akik most egy olyan élményt élnek át, amely soha többé nem fog megismétlődni. Az emlékeink mindig a miénk maradnak, és egész életünkön át végigkísérnek. Amikor nehéz pillanatokhoz érnek, jusson eszükbe ez a nagyszerű nap, a diákpályafutásuk vége. Nagyon örülök, hogy végignézhetek önökön, mert azt látom, hogy amit mi az egyetemen végzünk, az nemcsak hasznos, hanem élvezetes és szívet melengető is – köszöntötte a diákokat Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora.

Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja agrármérnökként végzett az intézményben.

Harminc évvel ezelőtt én is részt vettem ezen a rendezvényen, és a mai napig nagyon szép emlék maradt számomra. Biztos vagyok benne, hogy ti is így éreztek majd a következő évtizedekben

– fogalmazott.

– Amikor a gabona sárgul, tudjuk, hogy beérett a munkánk, és következik az aratás. Ti is ez előtt álltok, hiszen nemsokára befejezitek a tanulmányaitokat, és eléritek céljaitokat. Kérem, hogy egész életetekben őrizzétek hagyományaitokat, hiszen akkor lesz mire építkezni – biztatta a végzősöket Kossa György, a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Megtartották a hagyományos sárgulást Debrecenben
Forrás: Czinege Melinda

Végül Fodor Flóra a hallgatói önkormányzat nevében szólt a diákokhoz. – Az agráron máshoz nem fogható hangulatot tapasztalhattatok meg, hiszen a kar egy érzést sugároz: azt, hogy itthon vagyunk. Úgy gondolom, emelt fővel járhattok bárhol a világon, mert kevés olyan intézmény van, ahol a hallgatók egyetlen családként, szinte szétszakíthatatlan közösségben élnek – emelte ki.

A köszöntők után a népviseletbe öltözött diákok hangulatos sárgulási táncot mutattak be, majd visszatértek a Böszörményi úti agrárkarra.

Panyiczki-Berényi Viktória

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában