Változás

2023.05.18. 09:14

Új funkciót kap a Macsi Balcsi, ezt tervezik vele

A vármegyei horgászszövetség az ifjúság és a horgászok szolgálatába állítja az egykor népszerű tófürdőt.

Forrás: Facebook / Látóképi Tófürdő

Új funkciókkal a horgászsport szolgálatába kívánja állítani az évek óta kihasználatlan Macsi Balcsit (Látóképi Tófürdő) a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége, erről csütörtök reggel írtak közösségi oldalukon.

Hozzátették, a Debrecen melletti tóban fürödni sajnos nem lehet majd, de olyan halakat fognak benne tenyészteni előnevelt méretig (4-5-10 cm), amelyek állománya évek óta csökken, vagy hiányzik a szövetség vizeiből. Ilyenek például a dévérkeszeg, a karikakeszeg, a bagolykeszeg, a vörösszárnyú keszeg és a compó.

A posztban emellett azt írták, megpróbálják visszaállítani a szövetségi vízterületeken a régi idők halbőségét, és ehhez kellenek majd a horgászok is és az ő türelmük, hogy csak a méretes hal kerüljön terítékre. „Mindemellett szeretnénk időt, helyet, teret adni az ifjú horgászok neveléséhez. A nyári szünetben napközis tábort szervezünk. A hét elején halakkal, módszerekkel, szabályokkal való ismerkedéssel, a hét végén horgászversennyel, horgászvizsgával” – sorolják a bejegyzésben.

Változnak az idők, a piaci viszonyok közt ellehetetlenült strandfűrdő az ifjúság, a horgászok szolgálatába áll

 – zárták a posztot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában