WATCH+ program

2023.05.13. 18:59

Olyan eszközt építenek Debrecenben, amely a levegőben tart apró tárgyakat

A 2024 tavaszáig tartó agórás program célja az érdeklődő lányok tudományos-technológiai tudományágakhoz kapcsolódó pályákon tartása.

Most szombaton az ultrahangos lebegtető építésébe fogtaka lányok

Forrás: Agóra Tudományos Élményközpont

Ultrahangos lebegtető építésébe kezdtek május 13-án a WATCH+ programban részt vevő lányok az Agórában. A speciális eszköz – amelyet haza is vihetnek – ultrahangos szenzorokból áll, és apró, könnyű tárgyakat képes a levegőben tartani.

Forrás: Agóra Tudományos Élményközpont

A tudományos élményközpont és az NI közös, kimondottan lányoknak szóló pályaorientációs programja idén tovább bővült – adta hírül az intézet. A WATCH-ba bekapcsolódott középiskolások újabb projektmunkákon keresztül mélyíthetik el tudásukat, gyárlátogatásokon vehetnek részt, és a továbbtanulással kapcsolatosan hasznos tapasztalatokat szerezhetnek a Debreceni Egyetem szakembereinek segítségével. A 2024 tavaszáig tartó program célja az érdeklődő lányok tudományos-technológiai tudományágakhoz kapcsolódó pályákon tartása, elköteleződésük növelése a mérnöki és IT szakmák iránt.

Forrás: Agóra Tudományos Élményközpont

Az áprilisi projektfoglalkozásokon egy okosotthon berendezéseit készítették el a lányok, míg most szombaton az ultrahangos lebegtető építésébe fogtak. Az összesen 12 órás foglalkozássorozaton jártasságot szerezhetnek a diákok például forrasztási és elektronikai területen, valamint különböző mérőműszerek használatát sajátíthatják el. 

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában