Közgyűlés

2023.05.23. 16:33

Cserélni kell a jégvihar tépázta tetőt a debreceni óvodán

Támogatást kaphat az alapítványi óvoda a beruházáshoz.

Tűzoltók dolgoznak Debrecen egyik utcájában a 2021. júliusi nagy vihar után

Forrás: Illusztráció: Napló-Archív

Fotó: Molnár Péter

Mintegy 15 millió forint vissza nem térintendő támogatást adhat a debreceni önkormányzat a Gyermekkert Személyiségfejlesztő Óvoda Alapítványnak tetőcserére – többek közt erről is szavaznak a képviselők a csütörtöki közgyűlésen.

Mint az előterjesztés írja, az önkormányzatának tulajdonában áll a „kivett óvoda” művelési ágú, a Kemény Zsigmond utca 8/D. szám alatt lévő ingatlan, ahol a Gyermekkert Személyiségfejlesztő Óvoda Alapítvány által alapított és fenntartott Gyermekkert Alapítványi Óvoda nevű intézmény működik.
Az Önkormányzat 2007.  július 6-án megállapodást kötött az Alapítvánnyal, mely szerint az ingatlant az Alapítvány (2 óvodai csoportban legfeljebb 50 óvodáskorú gyermek teljeskörű nevelésének biztosítása céljából) határozatlan időre, térítésmentesen használhatja. A megállapodás alapján az Alapítvány az ingatlanon állagmegóvási munkákat saját költségén elvégezhet.

Az Alapítványi Óvoda segítségért fordult az önkormányzathoz azzal, hogy – ugyan a 2021 nyarán Debrecent ért jégvihar által okozott károkat ideiglenesen, biztosítási pénzből megszüntették – a régi tetőzet teljes felújítása lenne indokolt. A tetőcsere munkálatainak elvégzése érdekében az Alapítványi Óvoda árajánlatokat kért, melyből a legkedvezőbbet eljuttatta Debrecen Polgármesteri Hivatala Városépítési Osztályához. A tetőcsere kivitelezéséhez szükséges összeg ez alapján 15 millió 596 ezer 900 forint.

A közgyűlés felhalmozási célú, egyedi, vissza nem térintendő támogatásként támogatási szerződés keretében biztosíthatja ezt az összeget az Alapítvány részére.

HBN

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában