Hihetetlen!

2023.05.13. 18:07

Kitört a frász Debrecen belvárosában: egy lány sétált a Csapó utca fölött – videóval

Az Átmentem című produkciót láthatták az arra járók.

Forrás: Máthé András

Sokféle látványra fel vagyunk készülve Csapó utcai sétáinkon, ha valamiért az ég felé emeljük tekintetünk: a borongós ég és közöttünk méhek, madarak vagy a behajló utcalámpák alulnézete mind mind ismerős. 

Szombaton 17 óra 30 perckor azonban olyat láthattunk, amilyet korábban soha: egy artistalányt.

Forrás: Máthé András

Ki viszi át a kultúrát a túlsó partra?

Az Átmentem produkció szombaton érkezett Debrecenbe, a Csokonai Fórum előtti téren láthattuk Usakova Annát. A Baross Imre Artista- és Előadó-művészeti Akadémia növendéke vékony drótkötélen egyensúlyozott. Kecses kötéltánca zárásaként a színházi olimpia egyik jelképével, egy maszkkal sétált végig a drótsodronyon, majd átnyújtotta azt a Csokonai Nemzeti Színház színészének, Csata Zsoltnak. E mozzanattal idézték fel az országos színházi eseménysor április 15-i nyitányát, amelyen ifj. Simet László artistaművész átkelt a Duna felett, két daru közé kifeszített 300 méter hosszú drótkötélen, 40 méteres magasságban biztosítókötél nélkül. 

Fotó: MATHE / Forrás: Máthé András

Átvitte magával egyik partól a másikra a görögországi Epidauroszból, az ókori amfiteátrumból Budapestre érkezett maszkot, így szimbolizálva azt, ahogyan a generációk átadják egymásnak a kultúrát. Most a debreceni társulat kapta meg a maszkot.

A performansz után két esemény kezdődött a Csokonai Fórumban, a szatmárnémeti Harag György Társulat Raszputyin című darabja és a cívisvárosi társulat Kimondhatatlan című részvételi színházi előadása. 

HaBe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában