Adományosztás

2023.05.17. 14:08

A szeretet postásai vittek ajándékokat a rászoruló gyerekeknek Debrecenben

A gondozottak tisztálkodási szereket és egy kis ajándékot is kaptak a csomagba.

Jobb adni mint kapni

Forrás: Molnár Péter

A Szeretethíd program keretében mintegy 2 millió forint értékben adott át adományt a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) a Debreceni Reménysugár Gyermekotthon gondozottjai részére szerdán. Juhász Márton, az MRSZ ügyvezető igazgatója az adományátadáson elmondta, Debrecen, illetve a helyi rászorulók mindig is kiemelt helyet foglaltak el a szeretetszolgálat életében, hiszen a város az egyik bölcsője a szervezetnek. – Idén már több alkalommal többszáz embernek melegételt osztottunk, illetve egyéb adományokat adtuk át, olyanoknak, akiknek ez nagy segítséget jelent a hétköznapok során – közölte.

Örömöt okoztak

A szerdai rendezvényen csaknem 150 gyermeknek adtak át névre szóló ajándékcsomagokat, melyekben elsősorban tisztálkodási szerek találhatók. A csomagok életkor szerint tartalmazza a szükséges eszközöket, többek között pelenkát, nedves törlőkendőt, fogkefét, fogkrémet, de hosszú a lista, ami többek között a tinédzsereknek szükséges egészségügyi betétet is tartalmazza. A mindennapokhoz szükséges tárgyakon kívül apró ajándéktárgyak is találhatók az adományokban, így a segítségnyújtáson túl a gyermeki örömet is tudják segíteni a mindennapok kihívásai között. 

Mi vagyunk a szeretet postásai, hiszen amit kapunk, azt át tudjuk adni. Ezeket az adományokat is azoknak az embereknek köszönhetjük, akik meghallották a felhívásunkat a gyűjtésről 

– fogalmazott Juhász Márton.

Miklósi Erzsébet, a Debreceni Reménysugár Gyermekotthon intézményvezetője megköszönve az ajándékcsomagokat hangsúlyozta: az otthon ebben az évben már több alkalommal részesült hasonló csomagokban. – Nagy segítség ez számunkra, hiszen azokat a pénzeket, amiket ezekre a tisztálkodási szerekre költenénk, igyekszünk a gyerekek számára szabadidős programok rendezésére, valamint udvari játékok megvásárlására fordítani – fűzte hozzá Miklósi Erzsébet.

Hidat építenek

Juhász Márton a Szeretethíd kapcsán elmondta, a május 19-20. között megrendezett programon mintegy 14 ezer ember Kárpát-medence-szerte 400 helyszínen fog szeretethidat építeni: idősekhez, fogyatékkal élőkhöz, gyermekekhez, különböző oktatási és nevelési intézményekbe látogatnak el az önkéntesek. A debreceni programokhoz is bárki csatlakozhat, melyhez a szeretethid.hu oldalon lehet regisztrálni.

– Mi is bekapcsolódunk a magunk módján a Szeretethíd programjába. Debrecen és környékén a lakásotthonaink jelentős része családi házas övezetben helyezkednek el, s az ünnepkapcsán ilyenkor megvendégeljük a szomszédokat, mindezt azzal a céllal, hogy megköszönjük a türelmüket és toleranciát, hiszen előfordul, hogy a gyermekeink kicsit hangosabbak, vagy épp átgurul a labda hozzájuk. 

Mi egy nagy család vagyunk, akik ilyenkor kifejezzük, hogy ez a nagy család is tud adni 

– fogalmazott Miklósi Erzsébet.

Juhász Márton felhívta a figyelmet, hogy nem csak tavasszal, de nyáron is vannak gyermekeket támogató programjaik: idén 400 fő táboroztatását szeretnék megvalósítani. Aki szeretné támogatni a kezdeményezést, bővebb inormációt a Magyar Szeretszolgálat honlapján kaphat.

PTZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában