Közútfejlesztés

2023.04.15. 12:12

Vitányi István: nem kérdés, megújul a 4808-as út Hosszúpályi és Debrecen közötti szakasza!

Az országgyűlési képviselő szerint kora ősszel már minden bizonnyal a megújult hosszúpályi úton közlekedhetnek az autósok.

Megérett az út a felújításra, várhatóan őszre elkészül a munka

Forrás: Molnár Péter

Régen várt beruházás a 4808-as út Hosszúpályi és Debrecen közötti szakaszának felújítása, melyről már több alkalommal számolt be portálunk is. A felújítási munkálatok megkezdését sokan nagy izgalommal várták már hónapokkal ezelőtt, azonban minden látszat szerint az még várat magára.

Néhány éve több mint 200 millió forintot költöttek a szóban forgó út legkritikusabb szakaszainak újítására, most 7,7 kilométeren várható fejlesztés, egy milliárd forint áll rendelkezésre. A forrásból új aszfalt kerül a Hosszúpályit Debrecennel összekötő útszakaszra, de emellett új buszöblöket, padkákat is kialakítanak. 

Portálunk Vitányi Istvánt, a térség országgyűlési képviselőjét kérdezte arról, hogy a várva várt beruházásnak mikor lesznek látható jelei.

Debrecen hosszúpályi út Vitányi István haon
Vitányi István országgyűlési képviselő
Forrás: Napló-Archív

 – Nagyon várják már az ott lakók a beruházás megkezdését, ami érthető is. Elhúzódott a fejlesztés kivitelezése, de a pénz nagy úr – jegyezte meg a képviselő, hozzátéve, a vármegyében egyedüli nagy útberuházásként csak ez van folyamatban. Vitányi István bizakodó, szerinte kora ősszel már minden bizonnyal megújult útszakaszon közlekedhetnek az autósok a hosszúpályi úton.

Jó úton járunk

Vitányi István arra is emlékeztetett, hogy az elmúlt években a Hajdú4-es választókerület útjainak döntő többségét felújították. Példaként hozta a több százmilliárd forintból megépült autópályát, a 600 millió forintból megszépült Konyár-Derecske közötti szakaszt, továbbá biztonságos utakon járhatnak az autósok Nagyrábétól Berettyóújfaluig. Az országgyűlési képviselő azt mondta, a munkát a jövőben is folytatni kívánják.

 – Több nagyobb értékű útberuházás volt tervben idén, de az ország teherbíró képessége jelenleg nem tudja ezt vállalni. A fejlesztések a vártnál ugyan később valósnak meg, de nem tettünk le róluk – hangsúlyozta.

Debrecen Hosszúpályi út haon
Megérett az út a felújításra, várhatóan őszre elkészül a munka
Forrás: Molnár Péter

A Hajdú Online megkeresésére a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztálya arról tájékoztatott: a hosszúpályi út fejlesztésével kapcsolatban a társaság április 19-én, szerdán helyszíni projektindító sajtóeseményt tart. Cikkünket az ott elhangzott információkkal frissítjük.

BBI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában