Figyelemre méltó teljesítmény

2023.04.17. 10:41

Tizenegy aranyat és számos díjat hoztak haza a debreceni táncosok Kassáról

A Piruett Tánc Stúdió vezetője szerint büszkén térhettek haza a lányok a kétnapos nemzetközi versenyről.

A piruettes lányok a megérdemelt díjakkal

Forrás: Piruett Tánc Stúdió

Felsorolni is hosszadalmas, mennyi díjat és figyelemre méltó helyezést ért el a hétvégén a Piruett Tánc Stúdió az International Dance Open nemzetközi versenyén Kassán. A Haon Simonyi Kittyt, a stúdió vezető koreográfusát kérdezte az elért eredményekről.

– A megmérettetést Soroksáron két kvalifikációs verseny is megelőzte, ahol a magyar mezőnyben indultak a lányok. Így jutottak ki a nemzetközi versenyre, ahol szlovákok, horvátok és csehek mellett álltak színpadra. Szombaton a Fitnesz Szakosztály bizonyíthatott, míg vasárnap a show és modern kategóriában szerepeltek a versenyzők – árulta el portálunknak Simonyi Kitty.

A Piruett Tánc Stúdió vezetője büszkén elmondta, a fitnesz kategóriát mindössze két éve kezdték el, ennek ellenére nagyon szép sikereket értek el a lányok a nagy létszámmal induló mezőnyben. Hat dobogós helyezést szereztek, és – mint a legeredményesebb tánciskola – az egyesületi fődíjat is sikerült megnyerniük. A szombati napra tizenöt egyéni, egy duó és két kiscsoportos koreográfiával készültek.

Vasárnap show és modern kategóriában 11 aranyat, 7 ezüstöt, 3 bronz érmet és egy negyedik helyet sikerült szerezni és szintén megnyertük az egyesületi fődíjat. A nap végén összesen 600 euró fődíjat hirdetett ki a zsűri, amelyből 100 eurót a Piruett felnőtt csoportja kapta a Láthatatlan kéz című koreográfiával

 – tette hozzá.

Együtt a teljes csapat
Forrás: Piruett Tánc Stúdió

A vezető koreográfustól megtudtuk, 93 fővel összesen 22 koreográfiával léptek színpadra. A csapat négy edzővel érkezett Kassára, emellett rengeteg szülő elkísérte őket a versenyre. A gyerekek kettő, míg kísérőik egy busszal utaztak, valamint többen saját autóval követték a táncosokat. Simonyi Kitti elmondta, a szülők segítettek a pakolásban, a díszletek elrendezésében és a szurkolói hangulatot is megteremtették. Hozzátette, nagyon szeretik a gyerekek, ha velük tartanak a szülők, mert rettentően lelkesek.

És, hogy mennyire voltak lámpalázasok a gyerekek? A vezetőedző szerint mindig van bennük egy egészséges izgalom, legyen szó egy kisebb házi bajnokságról vagy nemzetközi versenyről.

– Sosem az eredmény a fontos. Azt szoktam mondani nekik, hogy a színpadon nyújtott teljesítményért izguljanak, az legyen tökéletes. Fontos, hogy úgy jöjjenek le a színpadról, hogy jól érezték magukat, és mindent kitáncoltak magukból. Külön örültek annak – és ez a szervezők munkáját dicséri –, hogy minden résztvevő kapott névre szóló oklevelet, érmet, a szólisták pedig még ajándékcsomagot is. Tehát senki sem jött el üres kézzel – mesélte.

A kassaiak is megcsodálták a debreceni táncosok vonulását
Forrás: Piruett Tánc Stúdió

Némi kikapcsolódásra is maradt idejük: vasárnap délután bejárták Kassa belvárosát és nevezetességeit. A városnézés alkalmával igencsak látványosra sikerült, ahogy a 70 fős csapat végigvonult Kassa utcáin, így a járókelők is megcsodálhatták a magyar táncosokat.

HL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában