Ilyen is van

2023.04.18. 14:07

Nem ön hagyott el ötvenezer forintot Debrecenben? Visszaadná a becsületes megtaláló

Talált tárgyak rovat: várják a jelentkezőt a hiányzó pénzösszegre.

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Bárki bármit mond, bőven vannak még rendes emberek, ahogy Debrecenben is sok a becsületes megtaláló. A különböző Facebook-csoportokban szinte óránként tesznek közzé bejegyzéseket elhagyott kulcstartókról, bérletről, igazolványokról.

Nem szokványos azonban, hogy készpénzt is visszaadnának a jogos tulajdonosának. Lévén, az nem azonosítható be hitelesen kézről kézre forgó bankjegyek esetén, így félő: a legtöbben szívesen bevallanák, hogy ők hagyták el a kérdéses összeget.

Márpedig a Debrecenben hallottam csoport egyik friss bejegyzésében egy fiatalember ötvenezer forintnyi pénz jogos tulajdonosát keresi. Mint írja, valaki az Ötvenhatosok terén lévő bankautomatában felejtette az összeget kedden 12 óra 24 perc körül. A valóban becsületesnek nevezhető megtaláló hozzáteszi, az automata nem működött megfelelően, ezért nem sejthette az illető, hogy a kért tranzakció sikerrel járt.

Természetesen a pénz visszaszolgáltatását nem bízza a véletlenre, ugyanis az ATM által kinyomtatott bizonylaton szerepel a kártyaszám utolsó négy számjegye. A fiatalember a valós kártya felmutatójának szívesen visszaadja a pénzt. Szívből reméljük, hogy az illető a bankkártyáját nem hagyta el közben.

A nyerőszám a 2252-es!

Forrás: Facebook/Debrecenben hallottam

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában