Városfejlesztés

2023.04.08. 10:48

Még idén megépítik a korlátot az újkerti lépcsőkhöz

A lakóknak kedvező ígéretet tett a polgármesteri hivatal.

Semmilyen kapaszkodó nincs a lépcsőnél

Forrás: Kiss Annamarie

Az újkerti Fáy András utcai sorházaktól a Lehel utcát három lépcsősoron lehet megközelíteni. Egy olvasónk arra panaszkodik, hogy az idősek számára meredekek a lépcsők, és egyik oldalon sincs kapaszkodó. Sok idős ember lakik ott, akik kevésbé merik az említett lépcsőket használni, mivel könnyen megbotolhatnak, és legurulhatnak kapaszkodó híján. Sok üzlet, fodrászat stb. azonban ezen az úton közelíthető meg a legkönnyebben, ezért jár(ná)nak sokan erre, másképp kerülni kell. Nagyon szeretnék, ha kapaszkodókat építenének oda, többször is kérték már az illetékesektől.

Önkormányzatunk évről-évre folytatja a lépcsőfelújítási munkálatokat. Az Újkert városrészben a legtöbb lépcsőt már átépítették, ami biztosítja a balesetmentes közlekedést. A körzet önkormányzati képviselője jelezte felénk a lakossági igényt korlát létesítésére vonatkozóan a Lehel utcán található lépcsők mellé. Önkormányzatunk a korlát megépítését ebben az évben megvalósítja

 – válaszolta a polgármesteri hivatal.

SzT

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában