Tavaszi hétvége

2023.04.16. 13:45

Mediterrán életérzés a debreceni állatkertben

Citrusnapokon ad ízelítőt az olasz életérzésből a Zoo Debrecen ezen a hétvégén.

Olasz autókat és Vespa motorokat is kiállítottak

Forrás: Molnár Péter

Hatvanöt éve annak, hogy megnyitott a cíviscáros ikonikus parkja, ezt a jubileumot pedig minden eddiginél gazdagabb rendezvénynaptárral ünnepli az intézmény. A tavaszi időszak is különleges programcsemegét kínál, április 15-én és 16-án például az első „La Dolce Vita” Citrus- és Olasz Napok várja a látogatókat. 

A szervezők hagyományteremtő céllal indítják útjára ezt az eseményt, ahol egy különleges citrusgyűjtemény mellett több tematikus program és kiállítás, kvízjáték, valamint gasztronómiai élmény várja a betérőket.

Örömmel fogadták

Mapo, limequat, eureka, maxima – nem bűvös varázsigék ezek, csak néhány citrusféle, amivel mi is megismerkedhettünk vasárnapi látogatásunk alkalmával a debreceni vidámpark területén. Több tucat mediterrán gyümölcsfa sorakozott most ezen a téren, mellettük pedig retró olasz autók és Vespa motorok kiállítása csalogatta a vendégeket. Kíváncsiak voltunk arra, hogy a látogatókat mennyire hatja át az olasz életérzés. 

Nem vagyunk debreceniek, a városban töltöttük a hétvégét. Most készülünk haza, és indulás előtt szerettünk volna kikapcsolódni az állatkertben. Nem tudtuk, hogy Citrusnapok vannak, a bejáratnál mondták el, de nagyon örülünk neki, izgalmasnak tartjuk

 – mondta el Molnár Erika, aki férjével, Zsolttal, és kisfiával, Kristóffal érkezett.

Debrecen zoo citrusnapok Molnár haon
A Molnár család Debrecenben töltötte a hétvégét
Forrás: Molnár Péter

Nem egyedül a Molnár családot érte meglepetésként a tematikus hétvége, Vaszkóék sem emiatt jöttek vasárnap az állatkertbe. Antal Alexa és Vaszkó Csaba két kislányával, Szávával és Lédával csak kikapcsolódni indultak el otthonról. A szép, tavaszi idő a Nagyerdő szívébe csalogatta a famíliát, melynek tagjai jó szerencsével most nem csak az állatokat csodálhatták, hanem megismerkedhettek a Citrusnapok kínálatával is.

Debrecen Zoo Antal citrusnapok haon
Antal Alexa, Vaszkó Csaba, Száva és Léda
Forrás: Molnár Péter

BBI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában