Elismerés

2023.04.24. 13:18

Példaértékű megoldásai miatt is kapta meg a családbarát díjat a Hospice-Palliatív Terápiás Osztály Debrecenben

Családbarát Kórházi Osztály címmel ismerték el a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Hospice-Palliatív Terápiás Osztályát.

A Hospice-Palliatív Terápiás Osztály épülete

Forrás: unideb.hu

A díjat a Magyar Kórházszövetség és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szakmai zsűrije ítélte oda. Az erről szóló oklevelet a Kórházszövetség 35. kongresszusán adták át - számolt be róla az unideb.hu

Az idei pályázat középpontjában a családok, a betegek, az egészségügyben dolgozók és családjaik fizikai, mentális biztonsága állt, a zsűri ennek alapján választotta ki a nyerteseket.  

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Hospice-Palliatív Terápiás Osztály esetében példaértékűnek találták többek között azt, hogy látogatói szoba áll rendelkezésre, amely nem kórházi környezetben teszi lehetővé a családi együttlétet, a betegekhez érkező kisgyerekek, unokák számára pedig játszósarkot alakítottak ki.

A szakmai zsűri kiemelte továbbá, hogy az osztályon egész nap pszichológus támogatja a családokat, emellett önkéntes képzést szerveznek, hogy a segíteni vágyók minél szakszerűbben tudjanak részt vállalni az ápoltak lelki támogatásában. A különösen terhelt munkakörnyezetben nagy hangsúlyt fektetnek a relaxációra, a kollégák mentális egészségének megőrzésére. Terveik között szerepel terápiás kutya-foglalkozások szervezése és a családokkal közös emlékezés, gyertyagyújtás hagyományának megteremtése.

A díjat Juhász Árpád főorvos, az osztály vezetője vette át április 21-én, a Kórházszövetség 35. kongresszusának zárónapján.

A kórházi osztályok versenyébe idén rendkívül sok induló nevezett be, végül hét vidéki és hat budapesti kórház összesen tizenkilenc osztálya nyert Családbarát Kórházi Osztály díjat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában