Környezetvédelem

2023.04.27. 13:01

Sérült gyerekek takarították ki egy debreceni temető környékét

Fenntarthatósági Témahetet rendeztek a Debreceni Bárczi Gusztáv EGYMI és Kollégiumban.

Forrás: Debreceni Bárczi Gusztáv EGYMI

Az „Örökös Ökoiskola” címet viselő Debreceni Bárczi Gusztáv EGYMI és Kollégiumban a környezetvédelem és fenntarthatóságra nevelés a komplex személyiségfejlesztés részeként épült be a pedagógiai folyamatokba. Az iskola jól előkészített, változatos programmal készült a Fenntarthatósági Témahétre, melyeken az autista gyermekektől kezdve a súlyosan, halmozottan sérültek is részt vettek. 

A nyitó előadásra a Hortobágyi Nemzeti Parkból Gyarmathy István környezetvédelmi szakreferens érkezett és adott ötleteket, javaslatokat az intézmény iskolakertjének fejlesztéséhez a biodiverzitás jegyében. Kedden a diákok Áder János volt köztársasági elnök online órájának megtekintésén túl a Nyírerdő Zrt. erdei iskolájában jártak, ahol ugyancsak az év kiemelt témájáról, a biodiverzitásról hallgathattak előadást és vehettek részt interaktív foglalkozáson. A harmadik napon a P.M.R. Kft. támogatásával az intézménybe kitelepített interaktív játékok segítségével mélyíthették el tudásukat a szelektív hulladékgyűjtés témakörében. A cég 10 társasjátékot is ajándékozott az iskolának, melyekkel játékos módszerek beépítésével, szemléletesen gyakorolhatják a gyerekek a szelektív hulladékgyűjtést. A csütörtöki nap az önkéntesség napja. A diákok, szülők és pedagógusok összefogásával, több mint 40 fő aktív munkájával a TeSzedd! az ország legnagyobb hulladékgyűjtési mozgalma keretében, az iskolához közeli Vágóhíd utcai katolikus temető környezetét takarították ki. Az utolsó napon ismét a Nyírerdő Zrt. látta vendégül az iskola diákjait a „Szerves hulladék mint a természet ajándéka” című előadáson.

Ezeken kívül számos szabadon választható program, foglakozás, előadás, műhelymunka várta a gyerekeket a fenntarthatóság hetén.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában