Honvédelem

2023.04.21. 10:21

Országos haditornaversenyt nyert meg Hajdú-Bihar – videóval

Gránátdobás és fegyveres váltófutás is volt a feladatok között.

Forrás: Magyar Honvédség

A Balatonakarattyán szerdán véget ért 3. Nemzetközi Kadétkupa, illetve 7. Országos Haditorna Verseny döntőjének résztvevői egyaránt kiváló teljesítményt nyújtottak. A záróünnepségen Antal László dandártábornok, a Honvéd Vezérkar Kiképzési Csoportfőnökség csoportfőnöke adta át a díjakat a legjobbaknak – számolt be a honvédség hivatalos honlapja.

Idén Ausztria nyerte a nemzetközi kadétkupát, a magyar csapat a dobogóról éppen csak lemaradva a negyedik helyen végzett. A 7. Országos Haditorna Verseny döntőjében Hajdú-Bihar vármegye bizonyult a legjobbnak, a dobogó második fokára Pest vármegye fiataljai álltak, a bronzéremnek pedig Győr-Moson-Sopron vármegye csapata örülhetett.

Forrás: Magyar Honvédség

A haditorna dobogósai az érem és a kupa mellé további jutalmat is kaptak, miután a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kara pluszpontokkal jutalmazza őket a felvételi eljárás során.

A közlemény szerint a versenyen az elméleti tudás mellett elengedhetetlennek bizonyult az átlagon felüli állóképesség, mivel a feladatok sokrétűek voltak: kézigránátdobás, sebesültellátás, labirintusfutás, evezés, tájékozódás és ezer méteres fegyveres váltófutás is várta a részvevőket. Utóbbi minden résztvevőt nagyon megterhelt, utolsó versenyszámként itt nyílott még lehetőség arra, hogy egy nagy hajrával, azt utolsó pillanatokban további értékes pontokat szerezzenek a csapatok, s így előrébb végezzenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában