Jótékonyság

2023.04.13. 11:50

Mankó nélkül állhat rajthoz Dóri Tégláson

Érte futhatnak, gyalogolhatnak a résztvevők a májusi TündérFutáson.

Dóri egy be nem azonosított izomsorvadásban szendved.

Forrás: Facebook/Tündérkör Alapítvány

A 11 éves Dórit fogják támogatni a május 28-án megrendezett 8. Tündérfutás és Gyermeknapon részt vevő nevezők – adta hírül szerdán a Tündérkör Alapítvány.

Mint írják, Dóri a TündérFutás elsősorban egy jótékonysági rendezvény, ahol a sérült, fogyatékkal élő és elesett gyermekekért jött létre. A tavalyi futam egyik Tündére, neki is gyűjtenek a helyszínen. A befolyt összegből százezer forintot a kislány kap, a fennmaradó összeget a szervezet működésére fordítják.

Dórika egy még be nem azonosított izomsorvadási típusban szenved. Tavaly mindkét lábát egyszerre műtötték. Az anyukája egyedül neveli, mellette 4 órában dolgozik. A gyermek minden hétköznap jógára vagy tornára jár, hogy javuljon az állapota. A mikro család albérletben, békében éldegél. Tavaly már volt a TündérFutáson, ahol mindenkit elvarázsolt, a sok sérült és fogyatékkal élő gyermekekkel egyetemben. Éppen ezért a kuratórium idei kedvezményezettjének őt választotta – olvasható a Tündérkör Alapítvány honlapján. 

Hozzáteszik, a májusi rendezvényen Dórika már mankó nélkül áll rajthoz.

A TündérFutás hivatalos Facebook-csoportjának számlálója szerint jelenleg már 435-en regisztráltak a téglási F1 Gokartpályán tartandó sportgálára. Mint írják, 800 főnél leállítják a regisztrációt. Nevezni az alapítvány honlapján lehet. 
HL


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában