Hihetetlen!

2023.04.04. 18:49

Brutálisan kivégezhettek legalább egy tucat védett állatot Józsán, óriási a felháborodás

Az állattetemeket egy Józsa melletti réten fedezték fel, a helyiek dühös kommentben fejezték ki felháborodásukat a közösségi médiában.

Mint kiderült, barna varangyokat hagytak a réten, ami hazánkban védett faj

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

„A kutyával voltunk sétálni a Szordasi melletti réten. Ez fogadott minket a második kör végén. Szerintem nem maguktól mentek oda. Mennyivel lett volna több idő levinni a patakhoz élve őket, ha a kerti tóban valakinek nem tetszenek?!” – olvasható a Józsai Csoport! néven ismert Facebook-csoportban. 

Mint kiderült, barna varangyokat hagytak a réten, ami hazánkban védett faj. Természetvédelmi értéke: 10 ezer forint.

Forrás: Józsai Csoport! Facebook-archív

Az egyik kommentelő kiemelte: ha védett állat, akkor be kell jelenteni. Valamint gondoskodni kell az elszállításukról, mert így a ragadozó állatokat is megmérgezi.

Míg egy másik hozzászóló is kifejtette véleményét: Ez a valaki nem csupán kihalászta, és kidobta őket A képeket nézve először akkurátusan „kivégezte” a varangyokat. Víz és élelem nélkül is napokat, heteket kibírnak. Az elkövető ezt szerintem vegyszerrel egy kicsit felgyorsította (szándékosan nem írom ki mivel, nehogy egy másik beteg állatnak tippet adjak). Szóval csak ismételni tudom magam: beteg ember, aki ilyet tesz. 

NE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában