Verseny

2023.03.09. 11:45

Hibátlanul teljesített az Agóra csapata a Magyar Ifjúsági Robot Kupán

Eigner Bendegúz és Papp Márk Máté évek óta nagy sikereket érnek el a robotikaversenyeken

Forrás: Agóra Tudományos Élményközpont-archív

Ismét sikerrel zárta az Agóra Robotics csapata a Budapesten megrendezett Magyar Ifjúsági Robot Kupát - számolt be róla portálunkhoz eljuttatott közleményében az Agóra Tudományos Élményközpont. A fiúk szerdán hibátlanul, maximális ponttal teljesítették a RoboCup minősítő versenyét a Rescue Line (menekítő-vonalkövető) számban a haladó kategóriában, és csak a rosszabb időeredmény miatt szorultak a dobogó második fokára. Az Agóra csapata ezzel sorozatban negyedszer kapott lehetőséget a nemzetközi RoboCup Junior versenyeken való részvételre: az Európa-bajnokságot (hivatalos nevén: European RoboCup Junior Competition) idén nyáron Horvátországban, míg a világbajnokságot (International RoboCup Junior) Franciaországban rendezik meg. 

Eigner Bendegúz és Papp Márk Máté évek óta nagy sikereket érnek el a robotikaversenyeken az Agóra Tudományos Élményközpont színeiben. A Magyar Ifjúsági Robot Kupán a csapatok előre megépített robotokkal indulnak, amelyeknek egy katasztrófahelyszínt szimuláló, akadályokkal teli pályán kell adott idő alatt áldozatmentési feladatokat elvégezniük.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában