Ez a feladatuk

2023.03.01. 16:12

Hangrobbanások Hajdú-Biharban: kapaszkodjon mindenki, újra gyakorlatozik a repülődandár!

Forrás: Facebook/MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár

Ablakzördítő robbanásszerű hanghatásokat tapasztalhattak a vármegyeszékhelyen és környékbeli településeken élők február 23-án és 27-én. A Magyar Honvédség vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár kiképzési repüléseinek mellékhatása ez – derült ki a dandár portálunknak küldött válaszából és korábbi közleményéből, mely arról is hírt ad, hogy március 2-án is fokozott hanghatásokra kell számítani az ország több térségében.

A Hajdú Online megkeresésére a Honvédelmi Minisztérium Sajtóosztálya így felelt: A dandár feladata hazánk területi épségének, légtérszuverenitásának biztosítása, valamint a polgári lakosság életének és javainak megvédése. Ahhoz, hogy ezeket a lehető legmagasabb színvonalon tudják végrehajtani, rendszeresen végeznek kiképzési repüléseket. 

A katonák minden esetben a jogszabályokban meghatározott követelményeknek megfelelően hajtják végre a feladatokat, szem előtt tartva azt, hogy a polgári lakosság nyugalmát a lehető legkisebb mértékben zavarják. A gyakorlatok néhány esetben azonban hangrobbanással járnak.

A sajtóosztálytól azt is megtudtuk, hogy a tavasz során várható még kiképzési repülés, melyről a honvedelem.hu oldalon tájékoztatnak majd. 

HaBe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában