Egyház

2023.02.01. 17:38

Felbecsülhetetlen nemzeti kincset tettek láthatóvá egy projekttel Hajdú-Biharban is

Hat református templom mutathatja meg immár méltó módon az egyházi kulturális örökséget.

Fotó: Czinege Melinda

Befejeződött az „Orando et laborando”– Imádkozva és dolgozva című európai uniós projekt, melynek nyomán a Tiszántúli Református Egyházkerület hat templomát fejlesztették csaknem másfél milliárd forintból. Megújult a debreceni Kistemplom (Csonkatemplom), Kossuth utcai templom (Veres templom), Egyetemi templom, illetve a Kismarjai Református Gyülekezet temploma, a Szatmárcsekei Református Gyülekezet temploma és a Vértesi Református Egyházközség temploma. A program célja az volt, hogy minél többen megismerhessék a meglévő egyházi kulturális örökséget, amely felbecsülhetetlen nemzeti, történelmi, egyházművészeti, valamint muzeális értéket képvisel.

Ennek érdekében építési beruházásokkal tették lehetővé a megfelelő körülményeket a turisztikai attrakciókhoz; kiállítási, installációs, hang, fény-, és vizuáltechnikai eszközöket szereltek fel a helyszíneken.

A templomok a fejlesztések nyomán turisztikailag is népszerű látogatóhellyé váltak, ahol a látogatók interaktív módon szerezhetnek ismereteket.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában