Megüresedett mandátum

2023.02.24. 14:01

Először lesz párbeszédes képviselő a debreceni közgyűlésben

A baloldali pátszövetség nem adott be indítványt közös jelöltre.

Gulácsi Anna Ilona önkormányzati képviselő megüresedett mandátumának betöltése volt a debreceni helyi választási bizottság szerdai ülésének egyik napirendi pontja.

A debrecen.hu-n közzétett bizottsági határozat szerint a január 21-én elhunyt képviselő a Demokratikus Koalíció, az MSZP, a Párbeszéd és Magyar Szolidaritás Mozgalom közös jelöltje volt, 2020. március 12-e óta töltötte be tisztségét, ezért a pártszövetségnek kellett volna egy 30 napos határidőn belül, közösen megnevezni az utódját.

Ez azonban nem történt meg, mindössze a DK, az MSZP és a Párbeszéd jelölt képviselőt. Mivel azonban egyénileg tették, a helyi választási bizottság szabálytalannak minősítette a beadványokat.

Gulácsi Anna Ilona utódja a hatályos jogszabályok értelmében a négy párt közös kompenzációs listáján soron következő, 27 éves Török Ferenc, a Párbeszéd jelöltje lehet, amennyiben elfogadja a megbízatást.

haon, parbeszed, török ferenc, közgyűlés
Török Ferenc a pártszövetség kampányplakátján
Forrás: Facebook/Párbeszéd

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában