Debrecen

2023.02.23. 13:17

Gazdi, ne reménykedj… – szomorú hír érkezett a Dobozi utcából

Elpusztult papagájt találtak a debreceni Dobozi utcán, erről az egyik helyi Facebook-csoportban jelent meg poszt csütörtökön, a déli órákban. Azt nem tudni, hogy a kékes színű madár – amely ránézésre hullámos papagáj –megszökhetett-e a gazdájától, vagy esetleg szándékosan engedték el, az viszont biztos, hogy erről a leveles-füves területről már nem repül tovább.

Forrás: Facebook / Debrecenben Hallottam

A bejegyzés alatt már be is indult a diskurzus.

Lehet jobb ha azt hiszi a gazdája hogy él még, valahol

– jegyezte meg egy kommentelő.

„ha én lennék a gazda, akkor jobban szeretném ezt tudni, mint reménykedni, hogy hátha hazajön. Mikor a cicám kiszökött, akkor felhívtam a tetemszallítót, hogy ezt legalább kizárjam. Sokkal jobb volt így keresni, hogy legalább tudtam, van miért még reménykedni” – írta válaszul egy másik.

Repülő szökevények

A kapcsolódó Wikipédia-szócikk szerint a hullámos papagájok háziasított egyedei az egész Földön megtalálhatóak, és sok helyen szöknek meg gazdáiktól. Ezek az egyedek olykor tartósan meg is telepedhetnek egy adott területen.

A madár fő tápláléka a köles, röpte pedig gyors, szabálytalan ívű. 18 centiméteres hosszával a legkisebb faj a laposfarkú papagájok közül.

A háziasított madarak között elvétve akadnak vadszínűek is, de inkább a különböző színváltozatait kedvelik. Különösen gyakoriak a kékek, a sárgák és a fehérek, de ezek kombinációjából álló foltos egyedek is akadnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában