Elkészült fejlesztés

2023.02.09. 14:49

Bölcsődével gazdagodott Pocsaj – csütörtökön adták át

A bölcsőde – mely 12 gyermek fogadása mellett munkahelyeket is termet a településen – 151 millió forintba került.

Vitányi István és Szőllősi Roland megtekintették az új bölcsődét

Forrás: Czinege Melinda

A pályázati támogatásból modern, eszközökkel és speciális fejlesztőjátékokkal is felszerelt bölcsőde jött létre, mely biztosítja a minőségi oktatás feltételeit Pocsajon.

Várakozással telve jöttünk el ide, hiszen ez a siker mindenki számára biztató jel lehet. A terület, ahol felépítettük az új épületünket, hűen példázza településünk sorsát, és egyúttal a benne rejlő lehetőségeket is

 – fogalmazott az átadóünnepségen Szőllősi Roland polgármester.

Szőllősi Roland
Forrás: Czinege Melinda

Felidézte, hogy 2019-es polgármesterré választása óta az egyik legfontosabb célkitűzése a helyi oktatási intézmények korszerűsítése, a gyermeklétszám megtartása, illetve növekedése. Szavai szerint mélyről indultak, de összefogással nagy lépéseket tehettek. – A Mesevár Óvoda belső felújítását közmunkaprogram segítségével hajtottuk végre, míg az óvodaudvar jásztóterének cseréjét elsőként az Országos Román Nemzetiségi Önkormányzat támogatásával, majd egy ötmillió forintos nyertes Magyar falu program pályázattal sikerült megvalósítanunk – osztotta meg a sikereket, melyet további fejlesztések követtek. Többek között felújították az óvoda homlokzatát és tetőjét is. 

Úgy gondolom, hogy ma, a rohamosan átalakuló világunkban fejlesztések nélkül egyetlen település versenyképessége sem garantált. Büszkén jelenthetem ki, hogy Pocsaj község ebből a szempontból kiállta a próbát – szögezte le.

Alátámasztotta mindezt Vitányi István országgyűlési képviselő is, aki az átadóünnepségen elmondta: az elmúlt négy évben több mint 1,8 milliárd forintot nyert Pocsaj, s e forrást a fejlődésre fordíthatta. A források sok más mellett bel- és külterületi utak építését, energetikai korszerűsítéseket támogattak. Emlékeztetett, hogy a magyar kormány kiemelt figyelmet fordít a családok, a fiatalok és az idősek támogatására, továbbá a munkahelyek megtartására. – Az új bölcsődelével hozzájárultunk ahhoz, hogy a fiatalok nyugodtan el tudjanak menni dolgozni, hiszen biztonságos helyen tudhatják a gyermekeiket – mondta el.

Vitányi István 
Forrás: Czinege Melinda

Rámutatott arra is, hogy Pocsaj a közfoglalkoztatásban is élen jár, hiszen érteket teremtő munkát végeznek helyben, s a termékeiket olyan minőségben készítik el, hogy azok bármelyik üzletben megállnák a helyüket. 

BBI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában