A Fidesz reagált

2023.01.11. 14:56

Továbbra is az akkumulátorgyár ellen tiltakozik a Civil Fórum

Forrás: Molnár Péter

A hétfői közmeghallgatás résztvevőinek számára utalva 800 dühös ember címmel összegezte a Kölcsey Központban történteket szerdán a Civil Fórum Debrecen. A párt a kínai akkugyárral és a lakossági reakciókkal kapcsolatban három fontos tanulságot vont le – tudatta Gondola Zsolt elnök. Először emlékeztetett, hogy a párt korábban több ízben adott hangot aggályainak az akkumulátorgyár megépítése kapcsán. Leszögezte, hogy a várost nem lehet a lakosság akaratával szemben vezetni, és Debrecen fejlődésére hivatkozni a választók támogatása nélkül. Kifogásolták a beruházásban közreműködő szakemberek és a CATL képviselői közötti kommunikációt, a munkaerő kérdését, majd Gondola Zsolt úgy fogalmazott: Debrecen lokális politikai krízis felé sodródik.

Fidesz: a jövő iparágáról van szó

A debreceni Fidesz-KDNP frakció közleményben reagált a Civil Fórum szerdai sajtótájékoztatóján elhangzottakra. Kiemelték: Debrecen gazdasági sikerei azt a célt szolgálják, hogy a debreceniek számára minél több jóléti fejlesztést, kiemelkedő életminőséget és magas hozzáadott értékű, jól jövedelmező munkahelyeket tudjon biztosítani, megvalósítani a város vezetősége. - Debrecen polgármestere ebben a helyzetben olyan város- és gazdaságfejlesztési stratégiát képvisel, amelyik ebben az átalakuló világban is sikerre viheti a várost, ezáltal biztonságot, megélhetést és egy vonzó jövőképet adva a debrecenieknek. Csak olyan város lehet sikeres és fejlődhet fenntartható módon, amelyik a jövő iparágait fejleszti és képviseli. Energiatárolás nélkül nem képzelhető el a zöld átállás, vagyis a fenntartható fejlődés Debrecenben. A CATL gyára a legkorszerűbb technológiák alkalmazásával Debrecenben ezt képviseli a jövőben, hozzájárulva a város jövőképéhez – olvasható a párt reakciója. Mint írják, Németországban már működik CATL-gyár. – Meg fogjuk követelni az előírások betartását, így a gyár nem lehet környezetszennyező – emelték ki.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában