Bővít a légitársaság

2023.01.06. 10:21

Szavazhat a légitársaságnál: hová repülne Debrecenből?

Horvát tengerpart, Bécs vagy Prága? Most hozzájárulhat a debreceni repülőtér járatbővüléséhez.

Illusztráció

Forrás: MW-archív

Kérdőívet tett közzé az Aeroexpress Regional a közösségi oldalán, melyben kiválaszthatjuk, honnan hová utaznánk szívesen. Mint írják, 2023-ban fejleszteni tervezik regionális járathálozatukat.

A kérdőív öt induló állomása között a Debreceni Nemzetközi Repülőtér is szerepel, így a cívisváros reptere Budapesttel, Sármellékkel, Győrrel és Péccsel áll versenyben.

Célállomásként regionális nagyvárosok közül választhatunk, mivel a légitársaság utasszállító repülőgépei rövidebb repülési kapacitással rendelkeznek.

A listán szerepel többek között Prága, Brassó, Salzburg, Trieszt, a horvát tengerpart, Bécs, Kassa, Zágráb és Graz.

A légitársaság egyúttal arra kéri a szavazókat, lehetőleg olyan útvonalat válasszanak, amelyek közt fejletlen a vasúti kapcsolat, vagy nincs közöttük közvetlen tömegközlekedési lehetőség. A kérdőív itt érhető el.

Az Aeroexpress Regional 2022 őszén hetente három alkalommal indított oda-vissza közlekedő repülőjáratokat Erdélybe Debrecenből egy tesztidőszak keretében, melyet a nagy sikerre való tekintettel két hétre meghosszabbítottak. A légitársaság szándéka szerint a harminc fő szállítására alkalmas Embraer 120 ER turboprop utasszállítók azokat a regionális nagyvárosat célozták, ahová autóval vagy vonattal körülményes eljutni.

A légitársaságnak debreceni kötődése is van, az ügyvezetője Somogyi-Tóth Dániel karmester, orgonaművész, a Kodály Filharmónia Debrecen igazgató-művészeti vezetője. A vele készített interjúnk itt olvasható.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában