Fontos határidő!

2023.01.23. 12:26

Közzétették, mikor kell leadni a jelentkezést a szeptemberi ovikezdésre

A gyermeknek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig betölti a harmadik életévét, a nevelési év kezdő napjától legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson kell részt vennie.

Illusztráció

Forrás: MW-archív

Debrecen város honlapján tette közé a helyi önkormányzat a 2023/2024-es évre vonatkozó óvodai beiratkozással kapcsolatos teendőket. Először is a „JELENTKEZÉSI LAP debreceni önkormányzati fenntartású óvodába a 2023/2024. nevelési évre” című nyomtatványt szükséges kitölteni a debrecen.hu oldalról – olvasható a honlapon. A kitöltött jelentkezési lapot az első helyen megjelölt intézmény részére kell elektronikusan elküldeni február 17-ig. Az óvodai felvételről az óvoda vezetője március 10-ig dönt, és erről írásban értesíti a szülőt. Az óvodavezető felvételt elutasító határozatával szemben jogorvoslattal lehet élni, amelyet Debrecen jegyzőjének címezve, de a döntést hozó óvoda elektronikus címére kell megküldeni a határozat kézhezvételétől számított 15 napon belül. Mint írják, a beiratkozás időpontjában a szülőknek nem kell személyesen megjelenniük az intézményben. A gyermek óvodai nevelésének első napján kell bemutatni a beiratkozáshoz egyébként szükséges iratokat, azaz a gyermek nevére kiállított személyazonosságot igazoló hatósági igazolványokat (személyi igazolvány vagy útlevél), továbbá a szülő személyazonosságát igazoló hatósági igazolványokat (személyi igazolvány, útlevél vagy vezetői engedély) és lakcímet igazoló hatósági igazolványát (lakcímkártya).

Minden egy helyen

A debrecen.hu oldalon közzétett információkból kiderül: Debrecen önkormányzatának fenntartásában jelenleg 33 óvoda 47 feladatellátási helyen működik. A 259 óvodai csoportban rendelkezésre álló összes férőhely száma: 6995 fő, a férőhelyek kihasználtsága városi szinten meghaladja a 80%-ot. Az óvodai jelentkezésre vonatkozó információk, a jelentkezési lap, illetve a jogorvoslati kérelem nyomtatványa, valamint az önkormányzat által fenntartott óvodák körzetjegyzéke letölthető a www.debrecen.hu honlapról. Az integráltan nevelhető, sajátos nevelési igényű gyermekek óvodai felvételéről, a nevelésükre az alapító okiratuk szerint jogosult óvodákról és azok elérhetőségéről szintén ugyanitt tájékozódhatnak a szülők. 

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában