Átadó

2023.01.19. 17:39

Flottakezelő voksolt Debrecen mellett – fotókkal

Első vidéki telephelyét a cívisvárosban nyitotta meg a budapesti székhelyű, magyar tulajdonú Mercarius.

Forrás: Molnár Péter

Az új telephelyet ünnepélyesen január 19-én, csütörtökön nyitották meg a Külső Böszörményi úton. Az ünnepségen megjelenteknek Rónai-Horst László és Koleszár Róbert ügyvezetők mutatták be a vállalkozást, és felidézték a debreceni beruházás részleteit. Elmondták, hogy a vállalkozás 2020-ban, a járványhelyzetben is képes volt a szolgáltatásait működtetni, ugyanakkor szerettek volna Budapest határain túllépni, országos lefedettségű hálózatot kiépíteni. Ekkor kezdeményezték a cívisvárosi beruházásukat, a helyszín kiválasztásában pedig nagy szerepe volt annak, hogy a keleti régió központi városa nemzetközi repülőtérrel és minőségi szolgáltatásokkal rendelkezik.

Kiemelték, hogy a debreceni önkormányzat, az EDC Debrecen, és a Debreceni Autó is segítették a projekt megvalósítását. Az új telephely jelenleg 18 személynek biztosít munkát.

Koleszár Róbert (balról), Barcsa Lajos és Rónai-Horst László
Forrás: Molnár Péter

Lehetőség a kis- és középvállalkozásoknak

A megnyitón Barcsa Lajos alpolgármester is részt vett. Köszöntőjében rámutatott: a debreceni gazdaság fejlődése addicionális hatásokkal bír, többek között az elérhető szolgáltatások körének és színvonalának növekedésével. 

Barcsa Lajos hangsúlyozta: a város célja, hogy minél több kis- és középvállalkozásnak nyújtson lehetőséget. Kiemelte: a flottakezelő és a város az elektromobilitás témájában is közös hangra talált, így bíznak a jövőbeli együttműködésekben.

A vállalat a debreceni telephelyük megnyitásának alkalmából rajzpályázatot hirdetett óvodás korú gyermekek számára. A pályázatra beérkezett több mint 70 pályaművet a helyszínen is bemutatták, és díjazták az első három helyezett alkotás készítőjét, valamint a legtöbb pályaművet beküldő intézményt. Ajándékcsomagot vehetett át Ignáth-Baji Zsombor (III. helyezett), Demcsik Bertalan (II. helyezett), valamint Nagy Tímea (I. helyezett), továbbá három darab lábbal hajtható játékautót kapott a debreceni Lehel Utcai Óvoda mint a pályázatban legaktívabban résztvevő intézmény. 

BBI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában