Többletköltségek

2023.01.12. 20:00

Ennyivel drágulhatnak az év első felében a kondibérletek

Jó hír is van azok számára, akik edzőterembe járnak Debrecenben.

A fitneszlétesítmények azzal próbálnak optimalizálni a költségeiken, hogy változtatnak a hőmérsékleten

Forrás: Illusztráció, MW-archív

November első napjaiban megírtuk: januártól szinte minden fitneszlétesítmény emelni fogja az árait, mert muszáj, hogy a többletköltségeket kitermeljék. Balogh Tamás, az UniFit Fitness és Gym Center igazgatója tavaly úgy fogalmazott, a jelenlegi (2022-es) piaci árakhoz viszonyítva az sem kizárt, hogy közel 50–60 százalékkal nőnek majd a bérletárak.

A napokban telefonon értük utol Balogh Tamást, aki a Haon érdeklődésére elmondta, a gázáremelés továbbra is sújtja a fitnesz szektort. Ennek ellenére jól tudják, maga a piac, a felhasználók nem bírnák el azt az árkompenzációt, amivel ki lehetne termelni a brutálisan megemelkedett energiaköltséget.

– Lesz áremelés, de nem olyan mértékű, mint amit gazdaságilag be kellene tervezni – emelte ki. Tájékoztatott arról is, hogy a debreceni konditermekben csaknem 10–20 százalékos áremelkedésre lehet számítani januárban.

Leszögezte, a fitneszlétesítmények azzal próbálnak optimalizálni a költségeiken, hogy csökkentik a hőmérsékletet. Nem fűtik fel a helyiségeket a szokásos 20–22 fokra, inkább maradnak a 17–18 foknál, ami még alkalmas ahhoz, hogy a vendégek edzés közben komfortosan érezzék magukat. – Az infláció olyan mértékben elszaladt a lakossági fogyasztásban (élelmiszerárak emelkedése), hogy hiába kérnének el több pénzt a termek, sajnos könnyen a saját csapdájukba esnének. A fitneszipar minden bizonnyal nagy mennyiségű vendéglétszámot veszítene, így kevesebb bevétele lenne. Pontosan ezért nem meri meglépni azt, hogy azonnal 50–60 százalékkal növelje a napijegy és a bérletárakat – emelte ki Balogh Tamás, megjegyezve: ezért gondolkodnak a kétlépcsős emelésben.

Idén szezonális áremelésekre kell számítani, a januári, illetve az őszi szezonban is történik majd árnövekedés. Így próbál a fitneszszolgáltató kedvezni a vendégeknek, hogy ne hirtelen kelljen nagy összegeket kiadniuk.

NE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában