Párthír

2023.01.05. 13:08

Debrecen nem bír el több káros gázt – állítja a Civil Fórum

Illés-Rácz Mariann és Gondola Zsolt

Forrás: Czinege Melinda

A kínai akkumulátorgyár széndioxid-kibocsátása kapcsán tartott sajtótájékoztatót csütörtökön a Civil Fórum az Epreskert utcában. Illés-Rácz Mariann önkormányzati képviselő Debrecen klímastratégiájának 2022 októberében közzétett, az üvegházhatású gázokra vonatkozó részleteiből, majd a kínai cég hatásvizsgálati engedélykérelmében foglaltakból idézett. A politikus rámutatott, hogy a fentiek szerint a beruházás gázkazánjai huszonhatszor annyi szén-dioxidot bocsátanak ki, mint amennyit Debrecen erdői el tudnak nyelni.  

– Ez a mennyiség 1,2-szer annyi, mint Debrecen összes közlekedési eredetű kibocsátása volt 2019-ben – jegyezte meg. A szervezet aggályosnak tartja azt is, hogy a déli ipari parkban az akkumulátorgyáron kívül több, a környezetre káros hatást gyakorló beruházás is folyamatban van. Kijelentette: a városvezetőség eltért Debrecen klímastratégiájától, mert fontosabbnak tartja a gyár felépítését, mint Debrecen egészséges környezetének megőrzését. 

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában