Programajánló

2023.01.09. 11:31

Családi Nappal nyitja jubileumi évét a Debreceni Állatkert

A Debreceni Állatkert – amely május 1-jén fogja ünnepelni megnyitásának 65. évfordulóját – hagyományához híven a madarakat helyezi főszerepbe idei első rendezvényén, a január 21-én és 22-én, 9-16 óra között megtartott Csicsergő Családi Napon.

A kétnapos program remek lehetőséget nyújt kicsiknek és nagyoknak arra, hogy bepillantsanak a telet itthon töltő madarak és egzotikus rokonaik életébe. Interaktív zoopedagógiai foglalkozás keretében megtudhatjuk, hogyan tehetjük madárbaráttá kertünket – sőt, saját kezűleg készíthetjük el tollas barátaink kedvenc csemegéjét, a madárkalácsot a kézműves kuckóban –, és távcsővel közösen megfigyelhetjük a Nagyerdő őshonos avifaunáját. Megnyitja kapuját az Ismeretek Háza, ahol bagolyköpet-vizsgálaton és játékos foglalkozásokon vehetünk részt, illetve számos érdekességet tudhatunk meg a 2023-as év madaráról, a barkóscinegéről. Ezek mellett természetesen az állatkert madarai is bemutatkoznak majd ünnepi látványetetésekkel egybekötött szakvezetésen a bohókás pingvinektől a sokszínű Afrika-röpde lakóin át a fenséges hóbaglyokig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában