Jubileumi ünnepség

2022.12.16. 16:34

Pozitív jövőképet kínál a 30 éve város Nyíradony

A modern kori épületek és útszakaszok mellett látjuk a városban élő lakosokat is, akik kedves és szorgalmas emberek.

Kovácsné Frank Magdolna, Pajna Zoltán (középen) és Tasó Béla a pénteki ünnepségen

Forrás: Molnár Péter

A várossá válás kitartó munkával járt, ám szövetségeseket és előremutató jövőképet is hozott a város életébe. Nyíradony várossá válásának harmincadik évfordulójából Ünnepi Testületi Ülést tartottak a Móricz Zsigmond Művelődési Ház Nagytermében pénteken délután. A jubileumi ünnepséget Tasó Béla, Nyíradony polgármestere nyitotta meg.

– Képzeljünk el egy olyan várost, amely tiszta, rendezett és barátságos. Ami a lakosainak otthon ad, vendégei elé pedig nyitott kapukat tár. Ha körbe nézünk, látjuk a természetet, a parkokat és a ligeteket. De ugyanúgy felbukkannak a modern kori épületek és útszakaszok. És látjuk a városban élő lakosokat, akik kedves és szorgalmas emberek. Ezt a látványt Nyíradonyban nap mint nap megtapasztaljuk – vezette fel a polgármester.

Tasó Béla szerint a jelen virágzása mellett a eljövendő évek lehetőségei is láthatók. Reményét fejezte ki, hogy Nyíradony fejlődésével nemcsak a város fiataljait sikerül marasztalniuk, hanem mások számára is vonzóvá válik a letelepedésre. Úgy véli, Nyíradony város polgárai egy pozitív jövőképet láthatnak. –Úgy tartják, aki építkezik, az hisz a jövőben. Arra kell törekednünk, hogy mindig többet hagyjunk magunk után, és jobbá tegyük a világot annál, mint ahogy megkaptuk. De ahogy a város épült, épült egy egymásért tenni akaró közösség és egy városi identitás is – fogalmazott Tasó Béla.

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke beszédében elmondta, habár lehet csodálni a infrastrukturális beruházásokat, az utakat, az épületeket, szabadidőparkot, az adja a város kisugárzását , hogy a településen élők valóban elégedetten, örömmel élik meg a hétköznapokat.

– Nyíradony harminc évvel ezelőtt élt a várossá válás lehetőségével, és kemény munkát befektetve minden esetben többet ért el a fejlesztések és a közösségépítés terén, mint amit eltervezett. Az alkotót az teszi emberré, hogy a munkájának eredménye van. Azonban várossá válással felelősség is járt: járásközponttá vált, ami a térség településeinek a figyelmét és felelősséget is hozott magával – mondta. Pajna Zoltán emlékeztetett: a város azért is áll személyesen közel hozzá, mert elnöki kinevezésének javaslata Nyíradonyból érkezett.

Tasó László országgyűlési képviselő az ünnepélyes beszédében elmondta, hogy a rendszerváltás után szükség volt azokra a központokra, melyek össze tudták vonni a közösséget, Nyíradony pedig a térség legerősebb központja volt. Hozzátette a város közössége magától nem lett volna képes kihozni a lehetőségeiből a legtöbbet.

– Nyíradony sok barátra és együttműködő partnerre talált, és megtalálta a környező településekkel azt az összhangot, amely megadta a lehetőséget arra, hogy erősebbé váljon. Habár nem volt mindig felhőtlen a viszony a szomszédainkkal, de idővel rádöbbentünk arra, hogy együttműködve el tudunk érni bárhová – fejtette ki. Tasó László kiemelte az egyházi vezetők munkáját, akik nélkül nem ért volna a város ilyen messzire. Mint fogalmazott, számukra a legfontosabb az volt, hogy ráérezzenek az emberek lelkére, és bele tudják szőni istentiszteleteikbe azokat a gondolatokat, amelyek szükségesek a továbblépéshez, mégis egyben tartják a közösséget.

Tasó László
Forrás: Molnár Péter

– Az egyházi erő abban rejlik, hogy mer őszinte lenni. Mégis olyan finoman fogalmaz, melyet az értő fülek meghallanak, mások pedig nem is értenek – mondta. Az egyház mellett az iskolák és óvodák vezetőit is magasztalta, valamint a rendőrség és a polgárőrség munkáját, mely biztonságot tudott adni a lakosok számára. Tasó László szerint Nyíradony az egyik legbiztonságosabb járás Magyarországon. Az országgyűlési képviselő büszke arra, hogy a város fejlődéséhez annak minden lakója a lehető legtöbbet nyújtotta mind munka, mind közösségépítés terén.

A köszönőket követően Tasó Béla és Kovácsné Frank Magdolna, Nyíradony alpolgármestere elismerő oklevelet adott át mindazoknak, akik tevékenységükkel sokat tettek és tesznek Nyíradony közösségéért.

HL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában