Járműipari Nyílt Nap

2022.11.11. 16:26

Zöld a lámpa száz fiatal számára a BMW-hez

Tirpák Zsolt: A szakképzés működésének értelmet, jövőképet a vállalati kapcsolatrendszer ad.

Forrás: Kiss Annamarie

Különleges, minőségi találkozás lehetőségeként aposztrofálta a III. Járműipari Nyílt Napot Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum (DSZC) kancellárja az eseményt beharangozó sajtótájékoztatóján pénteken, a Fokos utcai intézményben.

Elhangzott, azokat a nyolcadikos diákokat várják a pályaválasztási rendezvényre, akik már valamelyest elköteleződtek az autóipari jövőkép mellett. A november 16-án, a Kölcsey Központban megrendezendő eseményen a DSZC két iskolája – a Brassai Sámuel Műszaki Technikum, valamint a Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum – és a BMW Group Gyár Debrecen mutatja be közös képzési programját és a karrierlehetőségeket.

Ezutóbbi kommunikációs vezetője, Jenei Réka elmondta, száz fiatal számára nyílik lehetőség ötéves duális képzésre négy szakmában. 

A 2023-ban induló programban résztvevők az utolsó három év szakmai gyakorlatainak nagy részét a BMW-gyárban tölthetik, majd teljes munkaidős állást kínálnak számukra.

Tirpák Zsolt (balról), Jenei Réka és Barcsa Lajos
Forrás: Kiss Annamarie

Barcsa Lajos alpolgármester arról szólt, hogy az elmúlt években átalakult szakképzési rendszer egyik legnagyobb erénye a rugalmasság. Felidézte, a világ egyik vezető vállalkozásával több mint öt évvel ezelőtt vették fel a kapcsolatot. Hamar világossá vált, hogy a profiljukba illeszkedő intézmények, a Brassai és a Mechwart bővítésére, újítására van szükség. Utóbbihoz kollégiumot építenek, a kiviteli terv jóváhagyására várnak. A két iskola bővítéséhez már elkészültek az engedélyes tervek. 

HaBe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában