Főhajtás a nagy elődnek

2022.11.16. 14:49

Szobrot avattak Debrecenben prof. dr. Pfau Ernő professzor tiszteletére

A műalkotás a Gazdaságtudományi Kar néhai nagy oktató, kutató egyéniségeinek emléket állító szoborpark második emlékműve.

Az emlékmű leleplezésének pillanata. A fotón szürke kabátban Fenyves Veronika dékán, mellette Pfau Csaba és Pfau Christa Sára, a néhai professzor gyermekei

Forrás: Panyiczki-Berényi Viktória

A Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar iskolateremtő professor emeritusa, a jogelőd Debreceni Agrártudományi Egyetem volt rektorhelyettese, prof. dr. Pfau Ernő tiszteletére állított szobrot szerdán az intézmény. Az alkotást ünnepélyes keretek között leplezték le a Böszörményi úti Campuson. A szobrot Juha Richárd Munkácsi-díjas szobrászművész készítette.

A műalkotás a Gazdaságtudományi Kar néhai nagy oktató, kutató egyéniségeinek emléket állító szoborpark második emlékműve. – A szoborpark felállításával a Kar célja kettős volt – fogalmazott beszédében prof. dr. Fenyves Veronika, a Gazdaságtudományi Kar dékánja.

– Emléket kívánunk állítani azoknak a személyeknek, akik tudásukkal, szakértelmükkel és elhivatottságukkal szolgálták a Debreceni Egyetem és annak jogelőd intézményeit, valamint a kutatási területeik fejlődését. Továbbá példát szeretnénk mutatni Karunk hallgatóinak, bemutatva, hogy miként tudja egy ember életútja szolgálni az egész közösség javát – fejtette ki.

Dr. Stündl László, a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar dékánja örömét fejezte ki, hogy emléket állítanak azoknak az ikonikus személyeknek, akiknek komoly részük volt abban, hogy az egyetem a közgazdasági, valamint agrár területen ilyen szép eredményeket ért el.

Ezt követően prof. dr. Nábrádi András tanszékvezető felidézte prof. dr. Pfau Ernő pályafutásának kiemelkedő állomásait. A szobor leleplezése után a megemlékezés koszorúzással ért véget.

Panyiczki-Berényi Viktória

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában