Együtt a fejlődés útján

2022.11.16. 14:35

Sikerrel zárult a testvérmegyék közös munkája

Projektfejlesztő napot tartottak Hajdú-Bihar és Hargita megye közös „nemzetköziesedési” projektje keretében.

Forrás: hbmo.hu

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat a romániai Hargita megyével kötött megállapodás keretében igyekszik megismertetni a testvérmegyét a hazai lakossággal, ápolják a közös hagyományokat, valamint szeretnék megerősíteni ezt a kapcsolatot többek között gazdasági alapon is. Mind Hargita Megye Tanácsa, mind a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat igen aktív a nemzetközi projektek megvalósítása terén, ezen tapasztalataikat szeretnék átadni települési önkormányzataik részére is – hangsúlyozza közleményében a hbmo.hu.

A Bethlen Gábor Alap finanszírozása által megvalósuló „Nemzetköziesedés – Hajdú-Bihar és Hargita megye önkormányzatai együttműködési területeinek bővítése” című projekt keretében lehetőség nyílt a két megyei önkormányzatnak közös fejlesztési ötletek kidolgozására, melyek nyertes pályázatok formájában hozzájárulhatnak majd a régiók fejlettségének és versenyképességének növeléséhez. A projekt több ütemben valósult meg.

Személyes találkozóval indult a munka június közepén a romániai Csíkszeredán, októberben pedig mindkét fél workshopot szervezett. A hajdú-bihari önkormányzatok delegáltjai október 13-án és 14-én Debrecenben, a Megyeházán gyűltek össze. A kétnapos műhelymunka során kitértek többek között a nemzetközi pályázati lehetőségekre, a kommunikációs és projektmenedzsment készségekre a pályázatírástól a megvalósítási szakaszon át az elszámolásig, illetve zárásig. Csíkszeredán erre október 19-én és 20-én került sor.  

A kapacitásfejlesztő workshopok után a második személyes találkozó november 14. és 16. között valósult meg Debrecenben. November 15-én projektfejlesztő nap keretében a két megyei önkormányzat résztvevői közös pályázati ötleteket dolgoztak ki az aktuális vagy jövőbeli kiírásokra. A projektnek köszönhetően a két megyei önkormányzat, valamint a célcsoport, azaz a települési önkormányzatok kapacitásfejlesztésének köszönhetően új fejlesztési ötleteket dolgozhatnak ki, illetve a kulturális kapcsolatokon kívül a gazdasági kapcsolatokat is szorosabbra fűzhetik.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában