Cintányéros cudar világ

2022.11.01. 10:40

Elkaptuk Oszvald Marikát egy beszélgetésre Hajdúsámsonban

Az idősek hónapja alkalmából tartott rendezvényen a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, operetténekes is fellépett.

Forrás: Dandé Melinda

Több mint kétszáz idős ember vett részt az általános iskola aulájában a „Cintányéros cudar világ” zenés-szórakoztató műsoron, mellyel Hajdúsámson Város Önkormányzata, valamint a Petőfi Sándor Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Kiállítóhely kedveskedett az idősek hónapja alkalmából a megjelenteknek.

Idén a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, operetténekes Oszvald Marika, továbbá Udvarhelyi Boglárka opera-énekesnő lenyűgöző előadásait láthatták, hallhatták az ünnepeltek. A repertoárból nem maradhatott ki a Cintányéros cudar világ, Messze a Nagyerdő vagy a János legyen fenn a János-hegyen című dalok.

A kezdés előtt Oszvald Marika egy rövid beszélgetés során portálunknak elmesélte a legelső szereplését, hangsúlyozta, számára nincs különbség vidéki és nagyvárosi fellépés között. Szót ejtett arról is, mi a fittségének titka.

– Négyéves koromban apukám játszott a Pillangó kisasszonyban Debrecenben. A színdarabban játszó kisgyerek beteg lett, én pedig kéznél voltam. Először tiltakoztak ellene, mert látták, milyen magamutogató kis hölgy voltam, és féltek attól, hogy elkezdek énekelni majd valamit, ami éppen nekem tetszik. De nagyon jól sikerült a szerepem, meg lettem dicsérve, és nagy gázsit kaptam – meséli mosolyogva művésznő. – A fittségem titka a nagy akarás, a szenvedély. A színpad gyógyít. Jelenleg az Operett Színházban játszom a Hegedűs a háztetőn, Marica grófnő, Mágnás Miska, János Vitéz színdarabokban, Fodor Zsókával egy kétszemélyes darabban Összezárva címmel, a Tallós Rita által rendezett Öreglányokban, valamint a Csók és más semmiben Dunaújvárosban – árulta el színésznő.

A rendezvényt Dandé Lászlóné és Csigéné Zsadányi Mariann alpolgármesterek köszöntötték, valamint Tarné Hajdú Judit kulturális igazgató. A főműsor után Sós Feri helyi zenész biztosította a további jó hangulatot. 

Dandé Melinda

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában