Energiaválság

2022.11.16. 18:19

Egyelőre nem lesznek megszorító intézkedések Hajdúsámsonban

A város vezetősége a legutóbbi rendkívüli testületi ülésen az önkormányzati intézmények rezsijéről tárgyalt.

Forrás: Napló-archív

– Döntéseink az észszerűség, a takarékosság jegyében születtek. Lakosainknak semmiféle hátrányt nem fogunk okozni, ez annak az eredménye, hogy kellő időben jó szerződéseket tudott kötni az önkormányzat az elektromosáram-szolgáltatás területén, több épületünk napelemmel ellátott, valamint geotermikus fűtésrendszerünk van – tájékoztatta portálunkat Antal Szabolcs polgármester. Az adócsoportot, a szociális osztályt és a közfoglalkoztatással kapcsolatos ügyintézőket a központi épületbe költöztették át a téli időszakra, ahol zökkenőmentesen folyik az ügyfélfogadás.

Sámsonkert és Martinka településrészek vonatkozásában a két közösségi házat a téli időszakra bezárják. Ahol szükséges, temperált hőmérsékletet biztosítanak az állagmegóvás, illetve a műszaki berendezések miatt.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár, Múzeum és Kiállítóhely dolgozói az új közösségi ház épületébe költöznek át, amely 10 méterre van a múzeumtól. Könyvkölcsönzéssel, illetve a könyvtári tevékenység végzésével kapcsolatban a kollégák itt fogják végezni teendőiket.

–Az egészségügyi és a gyermeknevelési intézményekben nem lesznek megszorítások. Az ott dolgozókat elvárható, észszerű takarékosságra kértük. Bízunk benne, hogy a tél előrehaladtával semmiféle olyan változás nem fog energiaárak tekintetében történni, ami szigorúbb intézkedéseket vagy akár elbocsájtásokat eredményezne – tudatta a polgármester. 

A döntések jövő év április 15-ig érvényesek. 

Dandé Melinda

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában